Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Συλ. Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδος: Αυτόνομο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής στη Σχ. Επιστημών Αγωγής του Παν. Ιωαννίνων


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μάιος, 2018 - 21:39 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας θεωρεί θετικό το γεγονός ότι στο κείμενο που έχει αναρτηθεί στη δημόσια διαβούλευση το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου μετατρέπεται σε Πανεπιστημιακό. Το Σωματείο μας είχε τοποθετηθεί από τον Ιανουάριο για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρεμβαίνοντας στο αρμόδιο Υπουργείο όταν δημοσιεύτηκε η πρόταση της επιτροπής για την κατάργηση του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου και διεκδικώντας την αυτόνομη και αυτούσια ένταξη του Τμήματος στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δυστυχώς όμως η πρόταση που διατυπώσαμε δεν υιοθετήθηκε στο σύνολο της από το Υπουργείο Παιδείας. Και αυτό γιατί ναι μεν προτείνεται να γίνει το Τμήμα Πανεπιστημιακό αλλά ταυτόχρονα προτείνεται να μη διατηρήσει την ονομασία που κατοχύρωνε το γνωστικό αντικείμενο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του και να μην ενταχθεί στη Σχολή Επιστημών Αγωγής. Ουσιαστικά γίνεται κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη πριν λίγους μήνες στο σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όταν το Υπουργείο Παιδείας υπέκυψε στις απαράδεκτες πιέσεις συγκεκριμένου κλάδου και φορέων που τον εκπροσωπούν. Με το ίδιο σκεπτικό λοιπόν ιδρύεται και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Στα πλαίσια αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας αλλά και η Τοπική Διοίκηση του Π.Τ. Ηπείρου & Ιονίων Νήσων του Σωματείου μας, επαναδιατυπώνουν την πρόταση για αυτόνομη ένταξη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πτυχιούχων του κλάδου μας, με ταυτόχρονη διαφύλαξη των θεσμοθετημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Τέλος, επισημαίνουμε για μία ακόμη φορά ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους αποφοίτους των ΤΕΙ Προσχολικής Αγωγής να μετατρέψουν το πτυχίο τους σε Πανεπιστημιακό, ενώ θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση και του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για να εξαλειφθούν όλες οι ανισότητες μεταξύ παλιών και νέων πτυχιούχων αλλά και πτυχιούχων ίδιων τμημάτων διαφορετικών πόλεων.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

5η Παιδαγωγική Ημερίδα Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης'' (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη)

5η Παιδαγωγική Ημερίδα του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας

5η Παιδαγωγική Ημερίδα του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Βρεφονηπιοκόμων, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης''.

Σύλλ. Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδος: Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον κλάδο και θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση του τμήματος

Ανακοίνωση για την Ψήφιση Σχεδίου Νόμου «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις»