Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σχολεία της Δωδεκανήσου χωρίς υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 7 Δεκέμβριος, 2017 - 09:41 | Στην Κατηγορία:

Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Αν και εορτάστηκε η παγκόσμια  ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες (3 Δεκεμβρίου)  σχεδόν σε κανένα από τα  σχολικά συγκροτήματα του νομού μας δεν έχουν υποδομές  πρόσβασης για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα     ή προσωρινά   προβλήματα λόγω τραυματισμών.

Το θέμα της φροντίδας  για αυτούς  τους μαθητές απασχολεί έντονα την Α  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, η οποία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου  κο Φώτη Χατζηδιάκο  και μαζί με άλλα συζήτησε αυτό το πρόβλημα. Οι μαθητές με κινητικές δυσκολίες  ζητούν να γίνει η  ζωή τους  ΙΣΗ με  αυτή των υπολοίπων  παιδιών. Στόχος δεν πρέπει να είναι η τυπική αλλά η πραγματική ισότητα η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στο αγαθό της μόρφωσης και όχι κοινωνικούς αποκλεισμούς. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητα, ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα.   Ο Δήμαρχος Ρόδου ανάφερε  ότι στη νέα  συντήρηση σχολικών  κτιρίων ύψους  746.000 ευρώ θα  διερευνηθεί το κόστος αναβατορίων  ώστε να  ενσωματωθούν στην μελέτη για τα διώροφα μεγάλα σχολεία, χρησιμοποιώντας χρήματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για επισκευές σχολείων, και κρατικές χρηματοδοτήσεις.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΑΡΙΝΟΣ                                                                                  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ 

 

 

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα