Σύλλογος ΠΕ Ν. Σμύρνης

Εκφράζουμε  την αμέριστη συμπαράστασή του στους αιρετούς της Γ΄ Αθήνας, συναδέλφους, Παντελή Βαϊνά και Γ. Χρόνη οι οποίοι δικάζονται στις 14/11/16 (Π. Βαϊνάς)  και στις 2/2/17( Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης).

Οι συνάδελφοι Π. Βαϊνάς και Γ. Χρόνης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αιρετοί της Γ Αθήνας, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από υποψηφίους διευθυντές επειδή βαθμολόγησαν με χαμηλό βαθμό τους συγκεκριμένους υποψήφιους διευθυντές το 2011. Οι σοβαρότατες κατηγορίες εναντίων τους αφορούν στην "παράβαση καθήκοντος"-"κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολόγησαν με πολύ χαμηλό βαθμό υποψήφιους διευθυντές για τους οποίους υπήρχαν καταγγελίες από Συλλόγους Π.Ε.

Σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων μέσω του απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι "δανειστές" και η Τρόικα θέλουν να επιβάλλουν "συνδικαλιστικό νόμο" ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη των συναδέλφων.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. και την ΑΔΕΔΥ να σταθούν αλληλέγγυες στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη και να τους στηρίξουν συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

• Να εκδοθούν άμεσα ανακοινώσεις συμπαράστασης από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ. Να αποφασιστεί η οικονομική και νομική κάλυψη των συναδέλφων.
  • Να κηρυχτεί στάση εργασίας την ημέρα της δίκης (14/11/16 και 2/2/17) και να παραστεί αντιπροσωπεία της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ στο δικαστήριο.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης