Σύλλογος ΠΕ Ικαρίας -Φούρνων

Συμπαράσταση στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Γ’ Αθήνας, Παντελή Βαϊνά και Γιώργου Χρόνη μπροστά στη δίκη στις 2/2

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, δικάζονται οι συνάδελφοι και αιρετοί της Γ΄ Αθήνας, Χρόνης Γιώργος και Παντελής Βαϊνάς, για άλλη μία φορά, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών, αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους σοβαρές καταγγελίες για αντισυναδελφική συμπεριφορά από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, αγωνιζόμαστε να σταματήσουν οι δίκες σε βάρος των αιρετών του κλάδου που ασκούν τα δικαιώματά τους στη βάση των αποφάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους και μέσα από αυτό το θεσμό.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών εκπροσώπων Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς, δημοτικά συμβούλια κ.α., που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αιρετούς να μη γίνονται αξιολογητές, να μη βαθμολογούν στις κρίσεις των διευθυντών και να βάζουν παύλα (-) ή και να μη βάζουν τίποτα, πράγμα που έγινε από πολλούς αιρετούς που αψηφούν το αντιδραστικό υπηρεσιακό νομοθετικό πλαίσιο.

Για εμάς είναι σαφές ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο όπου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων εκπαιδευτικών, σε μια περίοδο που οι «δανειστές» και το κουαρτέτο θέλουν να επιβάλλουν «συνδικαλιστικό νόμο», ο οποίος αφαιρεί συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια απαξίωσης και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου