Πρωτοβουλία Αναπληρωτών- Ωρομισθίων

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ – ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από τις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας των αναπληρωτών μαζί με τα σωματεία μας, τις Ενώσεις Γονέων και τα εργατικά σωματεία, το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε την απόλυση των αναπληρωτών συναδέλφων που ανήκαν σε ειδική κατηγορία.

Οι κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες των σωματείων, η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών, η κατάληψη της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά για την ανάκληση των απολύσεων, δείχνουν ότι όταν είμαστε συσπειρωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία έχουμε νίκες!

Συνάδελφοι, το Υπουργείο μας θέλει διασπασμένους,να αλληλοφαγωνόμαστε συνεχώς και βρίσκει συνέχεια νέους τρόπους για να το κάνει – δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα του! Μέσα από τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ οργανωμένα και συλλογικά να βάλουμε φρένο στα σχέδια του Υπουργείου και της Συγκυβέρνησης στα νέα μέτρα που φέρνει συνεχώς και τσακίζει τις ζωές μας!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας!

Απαιτούμε μόνιμους μαζικούς διορισμούς!

Πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων – αναπληρωτών!

Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για να διαχωρίσουν τους αναπληρωτές με τους μόνιμους καλά κρατεί...

Μετά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκλειστούμε από τη δυνατότητα να συμπληρώνουμε το ωράριό μας με ενισχυτική διδασκαλία ή διοικητικό έργο έρχεται τώρα ο αποκλεισμός μας από τη δυνατότητα να προσμετράται η ώρα της σίτισης στο διδακτικό μας ωράριο.

Συγκεκριμένα, στη Γ Διεύθυνση ΠΕ δόθηκε προφορική εντολή, για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, δηλαδή σχεδόν όλους μας (!!!), να μην συμπληρώνουμε το ωράριο μας την ώρα της σίτισης του Ολοημέρου Προγράμματος.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι τυχαία, αλλά προκύπτει από τον διαφορετικό τρόπο πρόσληψης, δηλαδή τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που προωθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η Συγκυβέρνηση (χωρίς να κάνουν διορισμούς) έχουν συγκεκριμένους περιορισμούς με σκοπό να είμαστε εργαζόμενοι “extra” λάστιχο, να υπάρχουν πολλές κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα μας για να χτυπηθούν τόσο τα εργασιακά δικαιώματα μας όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Ξεκαθαρίζουμε, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή την κατάσταση! Απαντάμε οργανωμένα και συλλογικά μαζί με τα σωματεία μας! Μόνιμοι και αναπληρωτές έχουμε τα ίδια προβλήματα και τα τα ίδια δικαιώματα!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ η απαράδεκτη οδηγία.
  • Να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των αναπληρωτών συναδέλφων σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου.
  • Διεκδικούμε αταλάντευτα: ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
  • ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας  στη Διεύθυνση Γ Αθήνας

την Τετάρτη 22/11/2017 στις  2.00 μμ

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3