Για την ειδική αγωγή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Μαρτίου 2017 η προγραμματισμένη σύσκεψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και γονέων μαθητών με ειδικές ανάγκες στα γραφεία του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου ‘’Έλλη Αλεξίου’’.

Την σύσκεψη διοργάνωσαν ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ, η Α΄ΕΛΜΕ Δ. Αττικής και η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής, ιδιαιτέρως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεσή της επιβάλλοντας «κόφτη» στα κρατικά κονδύλια για την Ειδική Αγωγή και τις θεραπείες των ΑμΕΑ, μέσω της υποχρηματοδότησης του ΕΦΚΑ και των αλλαγών στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν εμπειρίες, ανησυχίες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα. Κατέθεσαν προτάσεις που επικέντρωσαν στην αναγκαιότητα να υπάρξει ενημέρωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τα αίτια και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής και ταυτόχρονα να υπάρξει διεκδικητικός σχεδιασμός για την αποτροπή της.

Η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών με ειδικές ανάγκες ήταν ο κοινός τόπος όλων όσων παραβρέθηκαν. Υπογραμμίστηκε η διάθεση για επικοινωνία με τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά σωματεία της Δυτικής Αθήνας καθώς και τις αντίστοιχες ενώσεις γονέων.

Αποφασίστηκαν:

Άμεσα, παράσταση διαμαρτυρίας των φορέων και των γονέων του Περιστερίου στο Υπουργείο Υγείας.

Συνέντευξη τύπου στη συνέχεια και κινητοποίηση για την ειδική αγωγή σε επίπεδο δήμων Δυτικής Αθήνας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΟΦΤΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3