το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Πωλείται «επιμόρφωση» σε τιμή ευκαιρίας!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 6 Απρίλιος, 2017 - 11:15 | Στην Κατηγορία:

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την είσοδο με διαφημίσεις στα σχολεία ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Με τιμοκαταλόγους  προσφερόμενων μοριοδοτούμενων μάλιστα σεμιναρίων  (προσέξτε και τα θέματα) η εταιρεία infonet προσπαθεί να προσελκύσει κυρίως επίδοξους διευθυντές ώστε να εμπλουτίσουν το προσοντολόγιο τους!  Οι διευθυντές managers που ετοιμάζονται μετά το φιάσκο της δειλής, μισής και εν τέλει «παράνομης» από το ΣΤΕ απόπειρας δημοκρατίας στα σχολεία  χρειάζονται τίτλους με …κύρος!

Δίνεται η δυνατότητα μάλιστα να τα παρακολουθήσουν-αγοράσουν «εξ αποστάσεως» ως προσφορά στους καταναλωτές εκπαιδευτικούς. Η αποθέωση είναι η δελεαστική παροχή και ενός δευτέρου «τίτλου» σε κάθε έναν που αγοράζεται! 2 στην τιμή του ενός. Όταν μιλάμε για το σχολείο της αγοράς κάποιοι το βρίσκουν υπερβολικό.

Η διαφήμιση παραθέτει και ονόματα …ιταλικών πανεπιστημίων με …τρανταχτά brand names για όσους έχουν επιφυλάξεις και αμφιβολίες.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η .. καινοτόμος  δραστηριότητα ορισμένων επιχειρήσεων που βρίσκουν νέα πεδία κερδοφορίας στο δημόσιο σχολείο και το περικυκλώνουν αλλά κυρίως η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου που μέσω του περίφημου ΕΟΠΠΕΠ πιστοποιεί παρόμοια προγράμματα.

Αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική, δημοκρατική, πλήρη και δωρεάν επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών από δημόσιους φορείς (ΑΕΙ κλπ.) με απαλλαγή απ τα διδακτικά καθήκοντα ένα διαχρονικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος που θα αναβαθμίσει εκπαιδευτικούς και Εκπαίδευση, παραχωρεί και αυτόν τον τομέα στην «ιδιωτική πρωτοβουλία» μαζί με τόσους άλλους.

 

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα