ΠΕΣΕΚ

Επείγουσα ανακοίνωση της ΠΕΣΕΚ

• Το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  δε γνώριζε από πριν τη   σύνθεση του νέου  Δ.Σ του ΜΤΠΥ.  Πληροφορήθηκε  από  επιστολή  συναδέλφου  προς  το  blog  του  σωματείου μας  ότι  μέλος του  Δ.Σ της  Π.Ε.Σ.ΕΚ    διορίστηκε  Αντιπρόεδρος  του ΜΤΠΥ   ως εκπρόσωπος  βέβαια  της  κυβέρνησης  και όχι  ως   εκπρόσωπος του  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ.  Αυτό πρέπει να γίνει  ξεκάθαρο  προς όλους . Από  το  Δ.Σ  του  σωματείου μας ούτε  ζητήθηκε να ορίσει  εκπρόσωπο  και  ούτε, όπως   είναι φυσικό,  υπήρχε περίπτωση  να ζητηθεί  κάτι τέτοιο εκ μέρους  του αρμόδιου  Υπουργού Εργασίας.    Ούτε υπήρχε  περίπτωση    να  δεχθεί το Δ.Σ- τουλάχιστον  κατά πλειοψηφία-    να καταλάβει  θέση  εκπροσώπου  της κυβέρνησης  στο  νέο  Δ.Σ  του ΜΤΠΥ.
  • Για  την  Π.Ε.Σ.ΕΚ  υπάρχει  δέσμευση από τη στιγμή της ίδρυσής  της  ότι   δεν  πρόκειται να έχει  σχέση  με  το συνδικαλισμό  που  διευκόλυνε   να περάσει «αβρόχοις ποσίν»   η  βάρβαρη  πολιτική  της Ε.Ε  και  του ΔΝΤ, που  εφάρμοσαν  και εφαρμόζουν όλες ανεξαιρέτως  οι  μνημονιακές κυβερνήσεις.  Είναι   εγκληματικό και  αντιδεοντολογικό  να συμμετέχουν  στελέχη  του συνδικαλιστικού  κινήματος  σε  διοικήσεις  ασφαλιστικών  ταμείων που κάνουν   ριφιφί  στην τσέπη  των συνταξιούχων  και  φτάνουν  στο σημείο  να κόβουν το ΕΚΑΣ  από  τους  χαμηλοσυνταξιούχους  και  το επίδομα χηρείας  αναδρομικά , που  μπορεί να είχε χορηγηθεί  και πριν από 30 χρόνια. Το  Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  έχει  δεσμευτεί  απέναντι στους συναδέλφους ότι  αγωνίζεται  και  θα αγωνίζεται,  για να ανατραπεί  η πολιτική  που εφαρμόζεται  σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  Γι’  αυτό από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε  την πολιτική  όλων  των  κυβερνήσεων  των  τελευταίων χρόνων  εναντίον  των συνταξιούχων  και   ενημέρωσε  έγκαιρα  τους συναδέλφους ότι η υπογραφή  του τρίτου  μνημονίου και του νέου ασφαλιστικού  από την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ  θα  διαλύσει   την  κοινωνική ασφάλιση και  ότι αναμένονται μεγάλες  περικοπές ,  παρά  τις  αντίθετες διαβεβαιώσεις από  αρμόδια κυβερνητικά στελέχη   ότι δε θα μειωθούν οι συντάξεις.
  • Είναι  αυτονόητο  ότι δε συμφωνούμε να μετατρέπεται  ο συνδικαλισμός σε  όχημα,  για να περνάει  ευκολότερα  η κυβερνητική  πολιτική.  Αυτή  τη στάση  συνδικαλιστών να πλαισιώνουν  τον  κυβερνητικό  μηχανισμό- δοθείσης   ευκαιρίας-   το συνδικαλιστικό  κίνημα την  έχει  πληρώσει ακριβά στο παρελθόν   και  την  πληρώνει  σήμερα με την απαξίωση  ολόκληρου  του συνδικαλιστικού  κινήματος. Η  μπάλα  - και δικαιολογημένα- έχει πάρει όλους. Η  Π.Ε.Σ.ΕΚ αντιστέκεται  σ’  αυτή  την ισοπέδωση  και  προσπαθεί  «λόγω και έργω»  σταθεί  όρθια « μέσα στη φοβερή ερημία του πλήθους» . Ελπίζουμε  με τη δική σας  συμπαράσταση  να τα καταφέρουμε. Υποσχόμαστε  ότι  δεν  πρόκειται  να υπάρχει  κανένας  συμβιβασμός  με  την εξουσία που  «επεξεργάζεται»  πώς οι  κόποι μιας ζωής των συνταξιούχων   θα γίνουν  βορά της ευρωπαϊκής  κεντρικής τράπεζας και του  ΔΝΤ. Γιατί  αυτή  η πολιτική  εφαρμόζεται  απέναντι  στους συνταξιούχους. Η μείωση  κατά  40 έως  45%  του μερίσματος  και μάλιστα αναδρομικά από  1.1.2016  δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας  για το που  οδηγείται  η κοινωνική ασφάλιση.  Και  δε θα  σταματήσουν εδώ, αν δεν τους  σταματήσουμε.

Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3