Σύλλογος ΠΕ Ανατ. Αττικής " Κ Σωτηρίου "

Κοινό μέτωπο με τους γονείς για την ανάκληση της μετακίνησης συναδέλφου- Προσλήψεις συναδέλφων για την κάλυψη των κενών

Παρά τις καταγγελίες του συλλόγου μας και τις πρώτες αντιδράσεις των γονέων στο 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου η διοίκηση στην Αν. Αττική προχώρησε στην μετακίνηση συναδέλφου αναπληρώτριας που έχει τοποθετηθεί από την αρχή της χρονιάς στην ΣΤ΄ τάξη με ΤΗΝ ΑΡΙΘΜ. 26/11-09-2016 ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ

Η συνάδελφος μετακινήθηκε αρχικά με προσωπική πράξη της Δ/ντριας εκπαίδευσης για να καλύψει κενό που προέκυψε σε σχολείο του Γέρακα!!!

Το Υπ. Παιδείας και η δ/νση Αν Αττική  προτάσσουν πάνω από όλα το να μη γίνει νέα πρόσληψη αναπληρωτή για την κάλυψη των κενών . Όλα αυτά στο όνομα του ότι υπάρχουν πλεονάζουσες ώρες στο σχολείο για να καλυφθεί η τάξη από την οποία φεύγει η δασκάλα!!!

Διαλύουν μια τάξη, και μάλιστα ΣΤ΄,  που μετά από ταλαιπωρίες  προηγούμενων χρόνων ξεκίνησε φέτος από την πρώτη μέρα με τη δασκάλα της.

Λένε απροκάλυπτα – όπως έκανε η Δ/ντρια κα Ξυθάλη,  στους διαμαρτυρόμενους γονείς της τάξης  ότι  «πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις για να λειτουργήσουν τα σχολεία»!!!

Πόσα ψέματα μπορεί να λέει ο ίδιος ο Υπ. Παιδείας ότι φέτος έχει εξασφαλίσει 22.000 πιστώσεις αναπληρωτών και όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και ενώ μέχρι τώρα έχει κάνει περίπου 12.000 σε ΠΕ και ΔΕ  δε  μπορεί να κάνει μια πρόσληψη αναπληρωτή παραπάνω για να καλύψει κενό που προκύπτει ;

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μας κοροϊδεύει απροκάλυπτα ο ίδιος ο Υπ Παιδείας.

Ποιος ξεχνάει τις 20.000 μόνιμους διορισμούς που έγιναν ΜΗΔΕΝ και τώρα περιφέρονται και μεταφέρονται ΩΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ βέβαια, από χρόνο σε χρόνο – το 2017, 2018  και πάει λέγοντας , αρκεί να καλλιεργήσουν προσδοκίες και κατευνάσουν τις αντιδράσεις.

Είναι αλήθεια τα δημοσιεύματα που διαρρέουν ότι ελάχιστες είναι οι πιστώσεις που απομένουν για την κάλυψη των κενών που θα προκύπτουν εφεξής λόγω ασθενειών κ. ά. ;

Από δω και πέρα «θα βγάζουν από τη μύγα ξύγκι» και θα καλύπτουν τα κενά με μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο ανατρέποντας τα προγράμματα και τη λειτουργία των σχολείων όπως καθορίστηκε με το προσωπικό από την αρχή της χρονιάς,  ΧΩΡΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ αναπληρωτών;

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο!

Νομίζουν ότι με την επιβολή θα σταματήσουν τις αντιδράσεις.

Οι γονείς στο 4ο δημοτικό σχολείο Μαρκοπούλου αποφάσισαν ήδη ότι δε θα μπουν τα παιδιά στην τάξη τους αν δε γυρίσει η δασκάλα τους. Ξεκίνησαν στις 14/10, διήμερη αποχή με καθολική συμμετοχή, που συνεχίζεται τη Δευτέρα 17/10 ενώ έχουν καλέσει Γενική συνέλευση των γονέων  όλου του σχολείου την ίδια μέρα,  για να αποφασίσουν τη συνέχεια και κλιμάκωση με συμμετοχή όλων των γονέων όλων των τάξεων.

Ο σύλλογός μας και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και στηρίζουν των αγώνα των γονέων γιατί η μάχη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και της δημόσιας είναι κοινή μάχη για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε να γίνει τώρα η ανάκληση της απόφασης της μετακίνησης της αναπληρώτριας από το 4ο ΔΣ Μαρκοπούλου και να προχωρήσει το υπουργείο στις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. – διαφορετικά θα επιβεβαιώσει πλήρως ότι έλεγε ψέματα για τις χιλιάδες πιστώσεις για αναπληρωτές που έχει εξασφαλίσει.

Συλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημ. Μαρκοπούλου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 17/10 ΓΙΑ 2η ΗΜΕΡΑ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Α' ΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ, Κα ΞΥΘΑΛΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΣΤ' ΤΑΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΙΣΩ!

Δείτε το Βίντεο:

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3