Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη σε όλες/όλους.

Ως σωματείο ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου βρισκόμαστε σε κινητοποίηση, από την 1η του Σεπτέμβρη 2017,συντονισμένοι και με τους όμορους συλλόγους της Δ/νσης Π. Ε. Β΄Αθήνας, για να υπερασπίσουμε ξανά τις θέσεις εργασίας και το εκπαιδευτικό έργο όλων των σχολείων και όλων των συναδέλφων, από τη νέα απόπειρα περικοπών, μετακινήσεων, πλαστών υπεραριθμιών, συγκάλυψης των πραγματικών κενών, που επιχειρείται από τις πολιτικές κυβέρνησης και ΥΠΠΕΘ, που ακολουθεί πιστά τις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπως αυτό αποτυπώθηκε άλλωστε και στο νέο ΠΔ 79/2017 για τη λειτουργία των σχολείων, για το οποίο θα σας έχουμε ήδη ενημερώσει αναλυτικά με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου για την  εκπαιδευτική και κοινωνική συγκυρία, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου,να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του σωματείου για τις οποίες θα σας κρατάμε ενήμερους-ες.

Το ΥΠΠΕΘ και η Διοίκηση με τις διαδικασίες  που επιχειρεί να δρομολογήσει στα ΠΥΣΠΕ από τα τέλη του Αυγούστου προσπάθησε, όπως και πέρσι, να βγάλει κενά και υπεράριθμους πριν την 1η Σεπτέμβρη, για να αποψιλώσει άρον – άρον τα σχολεία και μάλιστα ζήτησε μέσα στον Αύγουστο και διοικητικές πράξεις από τους διευθυντές των σχολείων, πράγμα απαράδεκτο.

Με την αποφασιστική και καθοριστική παρέμβαση των πρωτοβάθμιων σωματείων μας αποτρέψαμε να συμβεί αυτό. Η πρώτη παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 – 9 – 2015 στις 13:30 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας λίγο πριν από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας, στην οποία θέσαμε υπόψη του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και των μελών του ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας τις παρακάτω διεκδικήσεις μας:

• Ένα δάσκαλο για κάθε τμήμα
  • Για κάθε δύο τμήματα ολοήμερου, ορισμός ενός επιπλέον δασκάλου υπεύθυνου, ώστε να μην μετατραπεί σε φύλαξη όπου κάθε ώρα θα μπαίνει και διαφορετικός δάσκαλος
  • Κάλυψη με έναν εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής για κάθε αίτηση σε παράλληλη στήριξη
  • Έναν δάσκαλο σε κάθε τμήμα ένταξης
  • Έναν δάσκαλο σε κάθε τάξη υποδοχής
  • όλες τις απαραίτητες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας στα τμήματα
  • Κάλυψη από τις αναγκαίες ειδικότητες όλων των προβλεπόμενων ωρών των γνωστικών αντικειμένων ειδικοτήτων και στην πρωινή ζώνη και στο ολοήμερο. Δύο νηπιαγωγούς για κάθε ολοήμερο νηπιαγωγείο
  • Ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στα πρωινά σχολεία και νηπιαγωγεία
  • Χωρισμός όλων των πληθωρικών τμημάτων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος – Καμία σύμπτυξη τμήματος δε θα γίνει αποδεκτή.

Καλούμε, επίσης, και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους Συλλόγους διδασκόντων των Νηπιαγωγείων να προχωρήσουν στη συγκρότηση τμημάτων αμιγούς χαρακτήρα (αμιγώς κλασσικού, αμιγώς ολοήμερου προγράμματος) σύμφωνα με τις αιτήσεις των γονέων και την εναλλαγή της βάρδιας των Νηπιαγωγών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στο πλαίσιο της ίδιας σχολικής χρονιάς.

Καλούμε τους αιρετούς του Π.Υ.Σ.Π.Ε. να καταγγείλουν κάθε απαράδεκτη διαδικασία, που περιστέλλει θέσεις εργασίας και καταστρατηγεί μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά και να συμβάλλουν στο μπλοκάρισμά της μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συσπείρωση γύρω από το σύλλογο και σε επικοινωνία μαζί του  για κάθε εργασιακό θέμα.

Η περυσινή σχολική χρονιά έκλεισε συνολικά  (σε πανελλαδικό επίπεδο) με λιγότερες προσλήψεις συναδέλφων μας αναπληρωτών. Συγκεκριμένα η σχολική χρονιά 2016 – 2017 τέλειωσε με 836 λιγότερους/-ες δασκάλους/-ες, 217 λιγότερους/ες εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας, 101 λιγότερους/-ες εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, 87 λιγότερους/-ες εκπαιδευτικούς μουσικής και 8 λιγότερους δραματικής τέχνης. Πρόκειται για νέους συναδέλφους μας που έχασαν τη δουλειά τους, μέχρι πέρσι εργάζονταν στα Δημόσια Δημοτικά σχολεία  και φέτος έμειναν άνεργοι! Η απόλυση του περασμένου Ιουνίου (2016), δεν ήταν προσωρινή γι’ αυτούς, αλλά κινδυνεύει να αποκτήσει οριστικά, μόνιμα χαρακτηριστικά, αν και τη φετινή χρονιά δεν επαναπροσληφθούν. Αυξημένος αριθμός εκπαιδευτικών προσλήφθηκε πέρυσι στην ειδική αγωγή, όμως οι συνάδελφοι/-ες που προσλήφθηκαν για την παράλληλη στήριξη είναι σημαντικά  λιγότεροι από τις πραγματικές ανάγκες καθώς ο κάθε εκπαιδευτικός υποστήριζε έως και 4 παιδιά. Ενώ ιδιαίτερα αυξημένος ήταν ο αριθμός των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου (σε πανελλαδικό επίπεδο): 817 (το σχολικό έτος 2016 – 2017) έναντι 256 της προηγούμενης χρονιάς (2015 – 2016).

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

με βάση τις θέσεις του συλλόγου μας, δεσμευόμαστε για μια σκληρή μάχη υπέρ των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων καλώντας σε νέα κινητοποίηση (κοινή με τους όμορους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας)  τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 – 9 – 2017 στις 14:00 στην έδρα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β ΄Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Ανάφης & Αγίων Αποστόλων – Ηράκλειο Αττικής) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 – 9 – 2017 ΣΤΙΣ 14:00

Καλή δημιουργική και αγωνιστική σχολική χρονιά σε όλες/όλους!

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3