Α΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο

Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα ανατραπούν, δε θα περάσουν!

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 15/2, 6.00 μ.μ.,Άγαλμα Βενιζέλου

Η επίθεση στους εργαζόμενους από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ συνεχίζεται και εντείνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχέδιο (αντιαπεργιακός νόμος, πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποιήσεις, 30ωρο, συγχωνεύσεις σχολείων,  κ.ά.), αλλά και με την προώθηση και άλλων 88 νέων προαπαιτούμενων στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης, καθώς και νέων μέτρων για την εκπαίδευση (αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, αποχαρακτηρισμός της ώρας σίτισης, «Νέο Λύκειο», νόμο για το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, υπονόμευση της τεχνικής εκπ/σης –κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών, τη μαθητεία – κακοπληρωμένη εργασία, αναμοριοδότηση που υποβαθμίζει σχολεία και τα οδηγεί σε συγχωνεύσεως, κ.ά.). Αναμένεται, η τελική έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α για την ελληνική εκπαίδευση  (Απρίλιος 2018) με νέο πακέτο μέτρων για την πλήρη προσαρμογή της ελληνικής εκπαίδευσης στο μοντέλο και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που η εφαρμογή της διαμορφώνεται το φτηνό, ευέλικτο σχολείο της αγοράς. Την ίδια στιγμή Δήμοι διεκδικούν να πάρουν στα χέρια τους (σε πρώτη φάση) τα νηπιαγωγεία, συμβάλλοντας στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης.

Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα, αλλά αρνήθηκαν να κηρύξουν έστω και μια απεργία την ημέρα που ψηφιζότανε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τώρα που εφαρμόζονται και προωθούνται και νέα.   Αυτό αποτελεί απροκάλυπτη αποδοχή και στήριξη  της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου. Δεκάδες Σύλλογοι Π.Ε. και ΕΛΜΕ στην εκπαίδευση (στη Θεσσαλονίκη οι πέντε ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.) σε συντονισμό με εκατοντάδες σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έδωσαν τη μάχη στις 12/1. Έστειλαν μήνυμα ότι μπορούμε να οργανώσουμε απεργιακή απάντηση και τον αγώνα σε κατεύθυνση σύγκρουσης και ανατροπής και χωρίς τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η εμπειρία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη αγώνα για συνέχιση και κλιμάκωση.

Διεκδικούμε:

• Να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης! Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας.

• Κάτω τα χέρια από την απεργία. Όχι στην αντιαπεργιακή τροπολογία. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις.

• Καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας. Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από Ομοσπονδίες, Συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ δεν εφαρμόζουμε δεν υλοποιούμε την 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη. Επαναφορά του στα προ του 13 επίπεδα.

• Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Με γονείς, μαθητές και τοπικές κοινωνίες δε θα τις επιτρέψουμε!

• 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στο Νηπιαγωγείο, την Α-Β Δημοτικού και τις Ομάδες Προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια.

• Απόσυρση της πρότασης αναμοριοδότησης σχολείων που οδηγεί σε κατάργηση χιλιάδων τμημάτων.

• Όχι στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα. Πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων.

• Όχι στο μισθολόγιο–φτωχολόγιο. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Άμεση επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Επανυπολογισμός τώρα μισθολογικών κλιμακίων με ισχύ από 1/1/2016. Άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό και στις συντάξεις.  Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000€.

• Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση. Έκτακτη επιχορήγηση τώρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των εξόδων των σχολείων, για τη σίτιση, ασφάλιση - υγεία των μαθητών μας!

• Να μην κατατεθεί νομοσχέδιο των εξαγγελιών για Νέο Λύκειο. Καμιά συμμετοχή της ΟΛΜΕ σε διάλογο.

• Να σταματήσει η υπονόμευση ΕΠΑΛ και ΤΕΕ (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, μαθητεία κ.ά.).

• Κατάργηση όλου του πλαισίου αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής και αυτοαξιολόγησης που ανοίγει το δρόμο σε απολύσεις, κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολείων. Δεν συμμετέχουμε σε καμία αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση. Απεργία–αποχή από κάθε διαδικασία.

• Όχι στην «αυτονομία» του σχολείου, την αποκέντρωση και την «ελεύθερη» επιλογή σχολείου.

• Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Σύνταξη με 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.

• Ένταξη των προσφυγόπουλων στην πρωινή ζώνη με όλες τις υποστηρικτικές δομές. Κατάργηση ΔΥΕΠ.

• Ενιαίο, δημόσιο, δωρεάν 12χρονο σχολείο – δίχρονη δημόσια, υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά.

Οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, υπουργείου, ΕΕ, ΟΟΣΑ με στόχο την ακύρωση των μέτρων, την αποτροπή των επόμενων και  την ανατροπή όλου του πλαισίου Χρέους – ΕΕ – Μνημονίων. Προχωράμε με  συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων χωρίς καθυστερήσεις και λογικές αναμονής. Οργανώνουμε πανεκπαιδευτικό αγώνα σε συνεργασία με γονείς/φοιτητές/μαθητές και όλο το εργατικό κίνημα. Με βασικό σύνθημα «Υπερασπίζουμε τα δημόσιο σχολείο – τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα δεν θα περάσουν – δεν θα εφαρμοστούν!» κηρύσσουμε για το επόμενο διάστημα ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας που θα φτάσει μέχρι τέλος της χρονιάς, στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα περιλαμβάνει  κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και απεργίες που θα καθορίζονται από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους  γονείς, μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος την Πέμπτη 15/2, στις 6.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στο  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε οι ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Π.Ε., Σύλλογοι Γονέων και Σύλλογοι φοιτητών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3