Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Να μην περάσουν τα κλιμάκια των υπαλλήλων του ΟΟΣΑ τις πόρτες των σχολείων μας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Οκτώβριος, 2017 - 09:11 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Ο  Ο.Ο.Σ.Α.  χτυπά τις πόρτες των σχολείων μας! Τα αφεντικά των παγκόσμιων οικονομικών οργανισμών σε συνεργασία  με  τους ντόπιους διαχειριστές τους της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΕΛ)  χτυπάνε τις πόρτες των σχολείων μας ως τα αδιαμφισβήτητα ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

 Το κλιμάκιο του Ο.Ο.Σ.Α. που κάνει πλέον βόλτες στα σχολεία μας ελέγχει πόσοι είναι οι μόνιμοι και πόσοι οι αναπληρωτές στο σχολείο, αν οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν στο σχολείο διαθεματικά, αν το σχολείο έχει την αναγκαία «αυτονομία» να βρει επιπρόσθετη χρηματοδότηση από χορηγούς, κ.ά. 

 Δεν είναι δυστυχώς ένα κακό όνειρο. Είναι η πλήρης παράδοση στις απαιτήσεις των  ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ε.Ε. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Οι δολοφόνοι του δημόσιου σχολείου σε παγκόσμιο επίπεδο να κυκλοφορούν με πλήρη ελευθερία κινήσεων στα σχολεία μας, προκειμένου να ελέγξουν κατά πόσο υπάρχει πεδίο να προχωρήσουν  οι νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, δηλαδή η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και οι απολύσεις, η λειτουργία των σχολείων με όρους επιχειρήσεων, η διαφοροποιημένη χρηματοδότηση, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ανά σχολείο και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Στόχος των επισκέψεων αυτών του Ο.Ο.Σ.Α. στα σχολεία μας είναι να μας «πείσουν» ότι η συνταγή Ο.Ο.Σ.Α. έχει προκύψει μετά από διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα. Νομιμοποίηση αναζητούν τα κλιμάκια του Ο.Ο.Σ.Α. και η κυβέρνηση για να επιβάλλουν μια πολιτική που εδώ και μήνες είναι προαποφασισμένη, όπως περίτρανα φαίνεται από την ενδιάμεση έκθεση του υπερεθνικού οργανισμού που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Τα κλιμάκια του Ο.Ο.Σ.Α. εγκατεστημένα όλο τον Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας ενώ σχεδίασαν το νέο γύρο επίθεσης στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είχαν το πολιτικό θράσος να επισκεφτούν τα δημόσια σχολεία που μαστίζονται από την αδιοριστία, την ελαστική απασχόληση και τη χρόνια υποχρηματοδότηση.

             Οι πρόθυμοι, όμως, υπάρχουν πάντα. «Επισκέφθηκαν» σχολεία στην Α΄ Διεύθυνση Π. Ε. Αθήνας και όλα αυτά σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο όπου σύμφωνα με τους τοπικούς συλλόγους εκπαιδευτικών Π. Ε. το 30% των Δημοτικών δεν έχει ολοήμερο, υπάρχουν ακόμα πρωινά τμήματα που δε έχουν δάσκαλο, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων τρέχουν ακόμα και σε 6 σχολεία, τα παιδιά που έχουν έγκριση παράλληλης στήριξης, καλύπτονται για 5-6 ώρες την εβδομάδα (άλλωστε τα ίδια περίπου συμβαίνουν σε όλες τις Δ/νσεις Π. Ε. της Αττικής και της χώρας). Την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοί μας παραμένουν εδώ και μια δεκαετία αναπληρωτές, ενώ στο Κερατσίνι καλούνται για απολογία από τον εισαγγελέα εκπαιδευτικοί επειδή είχαν την τόλμη να διδάξουν σε προσφυγόπουλα.

     Αυτή είναι η σημερινή αντίθεση στο δημόσιο σχολείο. Από τη μια ο κόσμος της εκπαίδευσης που δίνει τη μάχη της μόρφωσης ως συλλογικό αγαθό μέσα στις σχολικές τάξεις και από την άλλη οι υπάλληλοι των υπερεθνικών οργανισμών και του Υπουργείου Παιδείας, κλεισμένοι στα  γραφεία της εξουσίας να επεξεργάζονται το νέο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

   Καθόλου τυχαία η επίσκεψη του Ο.Ο.Σ.Α., αφού συνοδεύεται από πλήθος δημοσιευμάτων που προσπαθούν να καλλιεργήσουν μια εικόνα πλήρους απαξίωσης του δημόσιου σχολείου. Μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε δημοσίευσε πρωτοσέλιδο με το τίτλο «Είδε και έφριξε» ο Ο.Ο.Σ.Α., προσθέτοντας ότι στη νέα έκθεση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι υπογραμμισμένη με κόκκινα γράμματα. Αλήθεια γνωρίζουν από τώρα το πόρισμα του Ο.Ο.Σ.Α. πριν καν συνταχθεί; Η τακτική αυτή είναι δυστυχώς παγκοσμίως γνωστή, ο χαρακτηρισμός ενός εκπαιδευτικού συστήματος ως αποτυχημένου με βάση τα κριτήρια του Ο.Ο.Σ.Α., οδηγεί στην τελική υιοθέτηση των αντιεκπαιδευτικών του προτάσεων, μετά από ένα κλίμα πανικού που έχουν καλλιεργήσει συντονισμένα τα ΜΜΕ. Ετοιμάζεται ένας νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος του Δημόσιου Σχολείου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

    Είναι πρωτοφανής στα εκπαιδευτικά χρονικά αυτή η επίσκεψη. Την ώρα που ο Υπουργός Παιδείας, υποκριτικά, δηλώνει πως οι εκθέσεις του Ο.Ο.Σ.Α. δεν είναι δεσμευτικές, το επιτελείο του συντονισμένο με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής μεθοδεύουν τις «επισκέψεις» σε προσεκτικά επιλεγμένες σχολικές μονάδες.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταγγέλλει τις πολιτικές αυτές και όσους άνοιξαν τις πόρτες για να εισβάλει ο Ο.Ο.Σ.Α. στα σχολεία μας.

Οι πολέμιοι του δημόσιου σχολείου, οι καταστροφείς του είναι ανεπιθύμητοι στα σχολεία μας! Δεν συνομιλούμε μ’ αυτούς που προτείνουν και προωθούν την εκπαίδευση των λίγων και «αρίστων», που συνειδητά και κατ’ εξακολούθηση  αποδομούν τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, και τη μετατροπή της σε επιχείρηση με προϊόντα τους μαθητές και κριτήριο το κέρδος. Στους ελέγχους τους, στις ερωτήσεις τους, μια είναι η απάντηση που επιβάλλεται να ακουστεί, από το σύνολο του κόσμου της εκπαίδευσης με πρωτοστάτες τους εκπαιδευτικούς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Οι εκπαιδευτικοί με αποφασιστικότητα υπερασπιζόμαστε τα αυτονόητα:

  • την ανεξαρτησία και την ελευθερία του σχολείου και της εκπαίδευσης συνολικά,

  • το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και μόνο,

  •  με αύξηση της  χρηματοδότησης από το κράτος και μόνο που να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες,

  • με μόνιμους μαζικούς διορισμούς. Στη βάση αυτών καλούμε σε μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση απέναντι στα σχέδια τους και σε αποφασιστικό αγώνα διεκδίκησης. 

Αν η «επιτροπεία» των οικονομικών κορακιών και της κυβερνητικής υπαλληλίας  επισκεφτούν τα σχολεία μας ενημερώνουμε άμεσα το σωματείο.    

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να κηρύξει μαζική, αποφασιστική αντίσταση. Να καταγγείλει τον Ο.Ο.Σ.Α., τις επισκέψεις του στα σχολεία και την κυβέρνηση που τις επέτρεψε! Τους Συλλόγους, τις Ενώσεις, την Ομοσπονδία Γονέων, σε συντονισμένο, αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα και αντίσταση. 

Ως σύλλογος θα απαντήσουμε σε ένα μόνο ερώτημα που έθεσε ο ΟΟΣΑ στους συναδέλφους μας. Ποιο είναι το όραμά μας για το δημόσιο σχολείο. Είναι το δημόσιο ενιαίο 12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργατικής χειραφέτησης, χωρίς επιτροπεία από τους υπερεθνικούς οργανισμούς. Και με αυτό το όραμά μας με τους αγώνες μας και τους αγώνες όλου του λαϊκού κινήματος για το δημόσιο σχολείο θα συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης του Ο.Ο.Σ.Α. και της Ε.Ε.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα