ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας από γονείς – μαθητές – εκπαιδευτικούς με βασικό θέμα τη λειτουργία των τμημάτων στα ΕΠΑΛ Τρίπολης και Άστρους.

Αντιπροσωπεία από την κινητοποίηση συναντήθηκε με δυο συνεργάτες του κου Υπουργού Παιδείας τον κ. Σάμιο και την κα Παπουτσάκη.

Από την αρχή τέθηκε το θέμα της μη έγκρισης των   τμημάτων. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι μαθητές της Γ΄Δομικών του ΕΠΑΛ Τρίπολης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να λειτουργήσει τώρα η ειδικότητά τους αφού στην ουσία έχουν τεθεί εκτός φοίτησης (σχολείου) και στην ουσία δεν έχουν άλλη ρεαλιστική εναλλακτική (π.χ. να πάνε στο ΕΠΑΛ Κορίνθου ή να χάσουν μια χρονιά και να ξαναγυρίσουν ξανά στη Β τάξη σε άλλη ειδικότητα!!!).

Οι εκπρόσωποι του Υπουργού αφού άκουσαν όλα τα ερωτήματα τόσο των γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν δεσμεύτηκαν για άμεση λύση του θέματος και παρέπεμψαν την έγκριση ή τη μη έγκριση των τμημάτων σε συνολική απόφαση που θα πάρει το Υπουργείο μαζί με ανάλογες περιπτώσεις από όλη την επικράτεια.

Καλούμε τη σχολική κοινότητα να είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα  διότι το θέμα δεν έχει κλείσει και θα έχει συνέχεια. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο έχει την αποκλειστική ευθύνη να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός και η αδικία που η ίδια προκάλεσε.

Να λειτουργήσουν τώρα τα τμήματα Γ΄ Δομικών στο 1ο ΕΠΑΛ της Τρίπολης και Β΄ Πληροφορικής στο ΕΠΑΛ του Άστρους.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ. Γραμματέας

Ηλίας Αγγελάκος                                  Ανδρέας  Γιαννόπουλος

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης