Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης: Το νέο ρουσφέτι του κυρίου Γαβρόγλου- Χάρισμα χρεών σε κακοπληρωτές καθηγητές Πανεπιστημίου


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 9 Αύγουστος, 2018 - 11:46 | Στην Κατηγορία:

Κίνηση Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης

«Είναι θέμα ηθικής τάξεως. Και πρόκειται για πολιτική όλης της κυβέρνησης» επεσήμανε με έμφαση ο Υπουργός Παιδείας κύριος Γαβρόγλου, κατά τη συνάντηση με την ΠΟΣΔΕΠ της 30ης Μαΐου 2018, απαντώντας στο αίτημα του Προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ που υποστηρίζει, κακώς, την «περαίωση» των εκκρεμών οφειλών των ασυνεπών πανεπιστημιακών που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα. Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που πολλοί υποφέρουν εγώ να χαρίζω χρέη σε ανθρώπους που έχουν χρήματα».

Για την ΚΙΠΑΝ είναι θέμα ηθικής τάξεως και θέμα αρχής. Για το λόγο αυτό έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα (βλέπε π.χ. [1]) παρά το όποιο «πολιτικό κόστος» εκφράζοντας την αντίθεσή της στα αιτήματα των κακοπληρωτών συναδέλφων καθηγητών και στον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΠΟΣΔΕΠ (ΑΣΚΕΥ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΘ, ΑΡΜΕ) που τα υιοθετούν. Η ΚΙΠΑΝ είναι αντίθετη και στην πρακτική των περαιώσεων. Το ότι οι παλαιοκομματικές κυβερνήσεις «έλυναν» τα ταμειακά προβλήματά τους με περαιώσεις, κάτι που είναι ξεκάθαρα άδικο και επιβραβεύει την ασυνέπεια, δεν σημαίνει ότι θα σφυρίζουμε αδιάφορα όταν συνεχίζεται αυτή η κακή πρακτική. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικοί, να αλλάξουμε όλοι μας αν θέλουμε η χώρα αυτή να βγει από τη βαθιά δομική κρίση στην οποία βρίσκεται και να έχει κάποιο μέλλον, αν θέλουμε να έχει εξέλιξη και ανάπτυξη ανάλογη των προηγμένων ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Τελικά όμως το «θέμα ηθικής τάξεως» για την κυβέρνηση και τους υπουργούς κκ. Γαβρόγλου και Τσακαλώτου αποδείχθηκε ότι είναι ρουσφέτι που προστίθεται στα ψεύδη και τις μετωνυμίες του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε το έγγραφο αναλυτικά ΕΔΩ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα