ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ  ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΡΑ (Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς) ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (16/2).

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ-ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ», Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΤΗ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΗΝ.Μ.Ε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Συνάδελφοι, την ημέρα της πρόσφατης απεργιακής κινητοποίησης (Παρασκευή 16/2) -κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο των Αναπληρωτών συναδέλφων στην Αθήνα και ένα ακόμη πιο μαζικό από τα προηγούμενα εκπαιδευτικό συλλαλητήριo στο Ηράκλειο- ο «αριστερός» (!!) κυβερνητικός συνδικαλισμός τόσο την Α/θμια Εκπαίδευση, όσο και στη Β/θμια όχι μόνο έδειξε εμπράκτως ότι δεν έχει καμία σχέση με τη συλλογική ηθική, τη δημοκρατική ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια της συνεπούς και πραγματικής αριστεράς, αλλά επιπλέον επιβεβαίωσε ότι αντιγράφει τις απαράδεκτες, βίαιες και φασιστικές πρακτικές της μαύρης εκδοχής του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των κομμάτων του κεφαλαίου.

Έτσι, κατά το πρότυπο του αλήστου μνήμης τηλεοπτικού τραμπουκισμού του Κασσιδιάρη, ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ΕΣΠΡΩΧΝΕ με το ΣΩΜΑ του για κάμποσα λεπτά την εκπρόσωπο της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, όντας σε κατάσταση εξαλλοσύνης και σε ρόλο αστυνομικού φρουρού που υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, επαναλαμβάνοντας σαν ηχώ τις απορριπτικές δηλώσεις («δε σας απαντάμε»), του περιφερειακού διευθυντή προς τους εκπροσώπους των σωματείων, των συλλογικοτήτων, αλλά και προς τους διαδηλωτές που είχαν κατακλύσει τα γραφεία της Διοίκησης, για να καταθέσουν τα αιτήματά τους, μετά τη λήξη του μαζικού απεργιακού συλλαλητηρίου.

Τονίζουμε ότι, ενώ ο …μαινόμενος κυβερνητικός συνδικαλιστής -σε θέση υπασπιστή του περιφερειακού διευθυντή- απωθούσε βίαια την εκπρόσωπο της παράταξής μας, αυτή -υπερασπίζοντας αταλάντευτα τις δημοκρατικές αρχές της συλλογικής πάλης- έμεινε ψύχραιμη. Αρνήθηκε να... ακολουθήσει τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο του επιτιθέμενου, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι ο συνεπής αριστερός ταξικός συνδικαλισμός στηρίζεται και αναδεικνύει τον πολιτισμό των επιχειρημάτων και αντλεί αστείρευτη δύναμη από τη φαρέτρα του λαϊκού δίκιου που υπερασπίζεται. Συνεπώς, ο στόχος, κυβερνητικού φρουρού και… κατά τα άλλα συναδέλφου (!), που πέταξε τον «αριστερό φερεντζέ» και φόρεσε τη στολή του… καταστολέα να την εγκλωβίσει, με την προβοκατόρικη στάση του και να την εξωθήσει σε... αντίστοιχη της πολιτικής του αντίληψης φασιστική πρακτική, απέτυχε...

Εξάλλου αυτήν την απαράδεχτη από κάθε άποψη στάση του κυβερνητικού συνδικαλιστή καταδίκασαν στην αίθουσα όλοι οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι και συνειδητοί συνδικαλιστές, οι οποίοι έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και συλλογικής ηθικής στους υπηρέτες που «αριστερού» τραμπουκισμού, παρεμβαίνοντας για την απομάκρυνση του επιτιθέμενου, καταγγέλλοντας το επεισόδιο με συνθήματα και απαιτώντας σεβασμό στις λαϊκές διεκδικήσεις.

Ποταπή εξαίρεση και σε αυτήν την περίπτωση στάθηκε ο επίσης εργοδοτικός συνδικαλιστής, ο ομοϊδεάτης και συνοδοιπόρος του επιτιθέμενου, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Λ.Μ.Ε και εκπρόσωπος της επίσης κυβερνητικής παράταξης ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ, που όχι μόνο δεν έκανε παρέμβαση, για να συγκρατήσει τον έξαλλο ομοϊδεάτη του, αλλά, ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΣΕ (!) την απαράδεχτη και σκαιότατη συμπεριφορά του ομοϊδεάτη του, παρακολουθώντας ασμένως το θέαμα (!) και επιπλήττοντας τους παρευρισκόμενους δημοκρατικούς  συνδικαλιστές  και απεργούς που παρενέβησαν για την αποτροπή του επεισοδίου, με την ερώτηση «τι ανακατεύεστε;».

Η χυδαιότητα και ο κυνισμός, χέρι-χέρι με τη φασιστική πρακτική, δείχνουν το πραγματικό περιεχόμενο του δήθεν «αριστερού» κυβερνητικού συνδικαλισμού, που -μπροστά στην ανάπτυξη των αγώνων και το ξεδίπλωμα της συλλογικής πάλης- όχι μόνο δε μπορεί να κρατήσει  ακόμη και τα προσχήματα, αλλά επιπλέον φανερώνει το πραγματικό του περιεχόμενο, που είναι η υπονόμευση των αγώνων, η παγίδευση των ταξικών συνδικαλιστών, με προβοκατόρικες επιθέσεις, ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση  του αντιστεκόμενου λαού και συνολικότερα η επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας  τη στήριξη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ)

Αυτή τη βάρβαρη πολιτική υποστηρίζει η κυβερνητική παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ στην Ε.Λ.Μ.Ε και για αυτό το λόγο ΑΚΥΡΩΝΕΙ στην πράξη κάθε δημοκρατική αρχή  της συλλογικής πάλης, με στόχο να βάλει φραγμό και να υπονομεύσει τις κινητοποιήσεις και  τους συλλογικούς αγώνες.

Έτσι:

Ø     ΑΘΕΤΗΣΕ τη συμφωνία για συντονισμό με το σωματείο των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ απεργιακού αγώνα, στέλνοντας στα σχολεία ένα γραφειοκρατικό κείμενο, ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ δηλ τις συλλογικά ειλημμένες αποφάσεις.

Ø     ΑΡΝΗΘΗΚΕ να παραγγείλει το ΚΟΙΝΟ ΠΑΝΩ των σωματείων, ενώ είχε δεσμευτεί, με αποτέλεσμα στην πορεία να μην υπάρχει πανώ των σωματείων του νομού μας.

Ø     ΑΡΝΗΘΗΚΕ να εκπροσωπήσει την Ε.Λ.Μ.Ε (!) στη συνάντηση των φορέων με τον περιφερειακό διευθυντή από τη θέση του προέδρου του σωματείου, ο οποίος είχε τη στάση... αδιάφορου παρατηρητή των διαδραματιζόμενων, με αποτέλεσμα το προεδρείο του σωματείου μας να μην υπερασπιστεί τα αιτήματα των αναπληρωτών (!) μπροστά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την ημέρα μάλιστα της δεύτερης μεγαλειώδους πανελλαδικής κινητοποίησής τους.

Ø     ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΕ με μένος στη λήψη απόφασης στο Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε για την κάλυψη του μισού εισιτηρίου (γ’ θέσης ακτοπλοϊκό) των αναπληρωτών διαδηλωτών για την Αθήνα, πολλοί από τους οποίους συναθροίζουν μηνιαίες αποδοχές μικρότερες του κόστους μεταφοράς του εκπροσώπου του προεδρείου στις Γ.Σ. της Ο.Λ.Μ..Ε.

Συνάδελφοι, οι παραπάνω αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές, αντισυλλογικές και από κάθε άποψη απαράδεκτες πρακτικές εδραιώνονται στο πολιτικό έδαφος του κυβερνητικού και συνολικά εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχει στόχο την υποταγή του λαού στον εργασιακό και πολιτικό μεσαίωνα που επιβάλλει η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση, όπως επιτάσσει η εργαλειοθήκη του ο Ο.Ο.Σ.Α, οι αντιλαϊκές συνθήκες της Ε.Ε και συνολικά οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και όπως απαιτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, στο βωμό της οποίας θυσιάζονται τα θεμελιώδη εργασιακά, μορφωτικά, συνταξιοδοτικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματά μας.

·         ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

·         ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε(19/3) ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ.

·         ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΥΝΑΛΕΛΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

·         ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ-ΕΝΙΑIΟΜΕΤΩΤΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4