Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταγγελία της Β ΕΛΜΕ Αν. Αττικής για συγχώνευση τμημάτων ΕΠΑΛ και υπεραριθμίες συναδέλφων


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 2 Ιούνιος, 2017 - 11:17 | Στην Κατηγορία:

 Β ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη από το ΥΠΠΕΘ συγχώνευση Τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ της Β΄ Αθήνας. Η συγχώνευση των Τομέων των ΕΠΑΛ είναι αντίστοιχη με τη συγχώνευση σχολείων στη Γενική Εκπαίδευση, που κατήγγειλε στο πρόσφατο παρελθόν η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ και την ενεργοποιεί τώρα σε βάρος της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Η συγχώνευση αυτή οδηγεί σε κλείσιμο τμημάτων και αναγκαστική μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο και ίσως σε εγκατάλειψη των σπουδών τους. Το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί, που τους διδάσκουν, οι οποίοι όχι μόνο χάνουν τις θέσεις τους στα σχολεία που εργάζονται σήμερα, αλλά επιπλέον αντιμετωπίζουν το άγχος της εργασιακής ανασφάλειας εξαιτίας της μείωσης τμημάτων και θέσεων απασχόλησης και της επακόλουθης δημιουργίας τεχνητών υπεραριθμιών.

Διεκδικούμε και στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα - για εκπαιδευτικούς, παιδαγωγικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους - των μαθητών/τριών των ΕΠΑΛ να φοιτούν σε σχολεία κοντά στην περιοχή κατοικίας τους, όπως οι συνομήλικοι τους στη Γενική Εκπαίδευση. Διεκδικούμε και απαιτούμε την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Τομέα Γεωπονίας και στα τρία σχολεία της Διεύθυνσης Εκπ/σης Β’ Αθήνας.

Είναι απολύτως αναγκαίο η Πολιτεία να ενισχύσει την Τεχνική Εκπαίδευση και όχι να τη συρρικνώνει βάζοντας εμπόδια που δυσκολεύουν την πρόσβαση και εν τέλει την ολοκλήρωση των σπουδών των μαθητών/τριών μας. Καλούμε, λοιπόν, την Πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να αντιμετωπίζουν έμπρακτα και κυρίως ισότιμα τη Γενική και την Τεχνική Εκπαίδευση και αφού λάβουν υπόψη το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο να παρέχουν πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση προς όλους τους μαθητές/τριες και τους γονείς τους για τις εκπαιδευτικές επιλογές, ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, που έχουν για τη συνέχιση των σπουδών τους μετά το Γυμνάσιο.

 

  


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα