Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Καταγγελία: Πόσο πρέπει να περιμένουν ακόμη για δάσκαλο/α οι μαθητές του Β1 στο 7ο Δ.Σ. Νέας Σμύρνης;


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 12:38 | Στην Κατηγορία:

Σύλλογος ΠΕ Νέας Σμύρνης

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟ/Α

 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Β1 ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ;

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι για όλα τα ζητήματα που κάθε χρόνο απασχολούν τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, το μόνο που αλλάζει είναι ότι οι συνθήκες διαρκώς χειροτερεύουν. Οι κατά περιόδους εξαγγελίες για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών παραμένουν υποσχετικές χωρία αντίκρισμα ενώ οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο, χωρίς κανένα σχεδιασμό και μόνο όταν η κατάσταση ξεπερνάει τα όρια. Στα σχολεία μας, έχει γίνει πλέον καθεστώς ότι η έννοια της αναπλήρωσης ασθενών εκπαιδευτικών δεν υπάρχει πλέον, για ασθένειες μιας –δυο ή και τριών εβδομάδων.

Απ΄ ότι φαίνεται όμως, το Υπουργείο Παιδείας, δοκιμάζει διαρκώς την υπομονή και τις αντοχές γονέων και εκπαιδευτικών και μας προετοιμάζει για  χειρότερα. Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, το ένα τμήμα της Δευτέρας Τάξης (Β1 - με 23 μαθητές/τριες και με παράλληλη στήριξη) είναι χωρίς δάσκαλο/α, εδώ και ενάμιση μήνα και ...βλέπουμε! Πρόκειται για μακροχρόνιο κενό λόγω σοβαρής ασθένειας συναδέλφου (από τις 24/11), το οποίο έχει δηλωθεί ως τέτοιο εξ αρχής (το σημειώνουμε προς αποφυγήν δικαιολογιών από την υπηρεσία). Πρόκειται για κενό για το οποίο έχουν γίνει επανειλημμένες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων, για το οποίο δεν υπάρχει σαφής δέσμευση για το πότε θα καλυφθεί.

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ του Υπουργείου Παιδείας και της Υπηρεσίας για το γεγονός ότι για τους 23 μαθητές και μαθήτριες της Δευτέρας τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης έχει τιναχτεί ήδη στον αέρα η πιο γόνιμη περίοδος της σχολικής χρονιάς. 

  • Ρωτάμε λοιπόν την Υπηρεσία: Πόσον καιρό θεωρεί ο Υπουργός Παιδείας και ο Δ/ντης της Δ Διεύθυνσης ότι πρέπει να περιμένουν οι 23 μαθητές/τριες της Β Δημοτικού μέχρι να τους δοθεί το αυτονόητο: ένα/μια εκπαιδευτικός για να κάνουν μάθημα!!!
  • Ρωτάμε λοιπόν τον Υπουργό Παιδείας: Αυτή είναι η αντίληψη που έχει για τη λειτουργία των σχολείων; Όλα να λειτουργούν στο «κόκκινο» και όπου μας βγάλει;
  • Ρωτάμε λοιπόν τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση: Σκοπεύετε ή όχι να προσλάβετε επιτέλους εκπαιδευτικούς για να λειτουργούν τα σχολεία χωρίς προβλήματα;

Η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να πάρει επιτέλους σοβαρές απαντήσεις για να λάβει τα μέτρα της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα