Ανακοίνωση

Τα Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, τα παιδιά και οι γονείς που παρακολουθούσαν την σχολική γιορτή για το κλείσιμο της χρονιάς στο 144ο Δημοτικό Σχολείο στα Σεπόλια, έγιναν μάρτυρες απρόκλητης – τραμπούκικης επίθεσης 2 γονέων του σχολείου απέναντι στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Θ. Νασιόπουλο και Θ. Χριστοδούλου. Αφορμή για την επίθεση στάθηκε η βοήθεια που προσέφεραν 4 εργάτες Πακιστανικής καταγωγής στο Σύλλογο Γονέων, προκειμένου να μετακινήσουν θρανία και καρέκλες για το στήσιμο και το ξεστήσιμο της γιορτής. Οι αιτίες όμως είναι άλλες.

Στο συγκεκριμένο σχολείο, γίνεται Κυριακάτικο μάθημα σε μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, όπου οι μεν γονείς μαθαίνουν Ελληνικά, τα δε παιδιά την γλώσσα τους. Δεν έχουν περάσει μάλιστα ούτε 7 μήνες, από τα επεισόδια που δημιούργησε ομάδα ακροδεξιών (μεταξύ των οποίων μέλη της ναζιστικής - εγκληματικής  οργάνωσης Χ.Α. αλλά και των 2 γονέων-θυτών της επίθεσης), αντιδρώντας στην παραχώρηση του σχολείου από μεριάς του Δήμου Αθηναίων για τα εν λόγω μαθήματα.

Οι αιτίες επομένως, βρίσκονται στην δράση ναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων, που με όχημα τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τους τραμπουκισμούς προσπαθούν αφενός μεν να δημιουργήσουν ανθρώπους χωρίς δικαιώματα, εύκολη λεία στα χέρια των επιχειρηματιών – αφεντικών τους, αφετέρου δε να τρομοκρατήσουν το οργανωμένο μαζικό κίνημα διεκδίκησης αυτών των δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου πως σε χθεσινή κατάθεση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, η μόνη ψήφος «κατά» ήταν αυτή της εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής».

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τόσο την ίδια την επίθεση, όσο και την δράση αυτών των ομάδων. Όχι μόνο δεν τους φοβόμαστε, αλλά δηλώνουμε πως τέτοιου είδους τραμπουκισμοί και επιθέσεις, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την απόφασή μας να παλέψουμε για ένα σχολείο όπως το ονειρευόμαστε, όπου όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή φύλλου θα απολαμβάνουν τις κατακτήσεις της ανθρώπινης γνώσης. Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, να καταδικάσουν την επίθεση και να απομονώσουν τέτοιου είδους στοιχεία από τις διαδικασίες του γονεϊκού κινήματος.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3