Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν: Μαραθώνιος Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία από την Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 20:28 | Στην Κατηγορία:

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 - 11.00 π.μ.σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Ιεράπετρα

Δίνοντας συνέχεια σ’ ένα πετυχημένο εγχείρημα, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, συμμετέχει και φέτος, μαζί με 34 εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς από την Ελλάδα, στη διοργάνωσημε τίτλο “Μαραθώνιοι Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία-MarathonsdelecturepourlaFrancophonie”.

Το 2018,Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης, συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικές δράσεις πολιτισμού που αποτελούν γέφυρες συνεργασίας και δημιουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ησυμμετοχή στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που πραγματοποιείται για 3η χρονιά στην Κρήτη και φέτος είναι αφιερωμένος στον Ιούλιο Βερν και στο έργο του «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Η ικανότητα του Ιούλιου Βερν να συνδυάζει την πραγματικότητα με το μύθο τον έχει κατατάξει στους δέκα πιο πολυμεταφρασμένους συγγραφείς όλων των εποχών.

To βιβλίο «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» αποτελεί πεδίο ευτυχούς συνάντησης με τη κλασική λογοτεχνία και μέσο γνωριμίας με τα λογοτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και για το ευρύτερο κοινό της Κρήτης.

«Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν» είναι μια ακόμα εκδήλωση στην πολιτιστική ατζέντα της Ένωσης Καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας Κρήτης με τίτλο «Rendez-vousCulture 2018». Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, στο Ρέθυμνο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην Ιεράπετρα παραπλεύρως της αιθ. "Μελίνα Μερκούρη".

Οι αναγνώστες, στην πλειοψηφία τους μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα διαβάσουν σε γαλλικά κι ελληνικά αποσπάσματα από το βιβλίο.Όλες οι αναγνώσεις ξεκινούν στις 11.00 π.μ. ενώ εργαστήρια και εικαστικές δράσεις θα πλαισιώνουν την εκδήλωση.

“Η Κρήτη διαβάζει Ιούλιο Βερν. - LaCrètelitJulesVerne.”

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» - «Letourdumondeen 80 jours»

ΜαραθώνιοςΑνάγνωσηςγιατηΓαλλοφωνία – MarathondeLecturepourlaFrancophonie

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 - 11.00 π.μ.
Ηράκλειο - Πολύκεντρο Νεολαίας Δ. Ηρακλείου,

Ρέθυμνο - Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου,

Ιεράπετρα - Αίθουσα παραπλεύρως «Μελίνα Μερκούρη»

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.