Αναλυτικά

Ενημέρωση σχετικά με την με τις αλλαγές στο ποσοστό αναπηρίας και την κατάργηση επιδομάτων των παιδιών με αυτισμό εξέδωσε η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα Αυτιστικού Φάσματος.

Αναλυτικά η ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις:

Α) ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Παρ’ όλο που η κινητοποίηση μετράει μόνο 2 εργάσιμες, άρχισε κιόλας να παρατηρείται η ενεργοποίηση βουλευτών, οι οποίοι ήδη πρόλαβαν και κατέθεσαν επερωτήσεις για το υπόμνημα ΕΟΔΑΦ, υποστηρίζοντας τις θέσεις μας.

Το θετικό είναι ότι αν και νωρίς, έχουν ήδη μελετήσει το υπόμνημα, πείστηκαν από τα επιχειρήματα και τα παραδείγματα που παραθέτουμε σε αυτό και υιοθέτησαν την βασική μας θέση, αναφέροντας και οι ίδιοι στις επερωτήσεις τους ότι η νοημοσύνη, η λειτουργικότητα και η ηλικία που επικαλείται ο νέος νόμος, δεν έχουν καμία σχέση με το ποσοστό αναπηρίας και την υποβάθμισή του. Έχουν μάλιστα υιοθετήσει αυτούσια αποσπάσματα από το υπόμνημα της ΕΟΔΑΦ, πράγμα που δείχνει ότι κατ΄αρχήν έχουν στοχεύσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

-Επειδή ακόμα είναι πολύ νωρίς και τα μηνύματα προς τους βουλευτές είναι ακόμη λίγα, θα περιμένουμε και τις άλλες βουλευτικές παρεμβάσεις ώστε να ανακοινώσουμε όλα μαζί τα ονόματα των βουλευτών που έκαναν επερωτήσεις υπέρ του υπομνήματός μας, μαζί με το περιεχόμενο κάθε επερώτησης. Θα τα ανακοινώσουμε με την χρονολογική σειρά των επερωτήσεων.

Καλούμε τους γονείς και φίλους να εντείνουν την κινητοποίηση με τα μηνύματα προς τους βουλευτές, οργανώνοντας τις επαφές τους. Κάθε μέλος της οικογένειας, συγγενής, φίλος, ή ενεργός πολίτης που είναι θετικός, πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα προωθώντας το μήνυμα της ΕΟΔΑΦ.

Καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα στην κινητοποίησή μας.

Β) ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Από γονείς, μας αναφέρθηκε ότι η ιστοσελίδα noesis, αναφερόμενη στην κινητοποίηση μας, έγραψε ότι:

«Η ΕΟΔΑΦ κοινοποιεί ... πρόσκληση προς όλα τα μέλη της και τυχόν φίλους τους, να προβούν σε μαζική αποστολή του Υπομνήματός της, με τη μορφή "Email Bomb" ("βόμβας μηνυμάτων"), με στόχο πολιτικά και μη πρόσωπα ή φορείς — μία πρακτική που δεν αρμόζει στην προσπάθεια και δεν αποδίδει θετικά, κατά την άποψή μας, κι έτσι απέχουμε από αυτή.»

(ΣΣ:οι υπογραμμίσεις δικές μας). Παράλληλα, η μεροληπτική προπαγάνδα της ιστοσελίδας υπέρ της ΕΣΑΜΕΑ (που στη Βουλή χαρακτήρισε θετικό το νόμο!!!) και άλλων κινήσεων - και εναντίον της ΕΟΔΑΦ, είναι προφανής.

1) Το επιχείρημα αυτό που αποτρέπει τους γονείς από το να κινητοποιηθούν ουσιαστικά, ΔΕΝ ευσταθεί. Εξυπηρετεί μόνο τα κυβερνητικά συμφέροντα να θαφτεί η κινητοποίηση των γονέων για να περάσει η κατάργηση των επιδομάτων.

-Θυμίζουμε, ότι με αυτές ακριβώς τις κινήσεις, και με αυτό το είδος κινητοποίησης, (μαζικά μηνύματα στους βουλευτές, βασισμένα σε εύστοχο υπόμνημα), πετύχαμε την ανατροπή της υποβάθμισης του ποσοστού το 2012 (δηλ. για το ίδιο ακριβώς θέμα), την ανατροπή του δυσμενούς νόμου ειδικής αγωγής το 2018, κλπ, ακόμη και μέσα στα μνημόνια. Συνεπώς, η ίδια η πραγματικότητα καταρρίπτει αυτό το επιχείρημα της εν λόγω ιστοσελίδας.

2) Τα e-mails των βουλευτών που έχουμε στείλει για τα μηνύματα, είναι αυτά που είναι δημοσιευμένα για το κοινό και τα έχουν δώσει οι ίδιοι οι βουλευτές (δεν είναι τα προσωπικά τους e-mails). Και (θεωρητικά τουλάχιστον) θέλουν να τους στέλνονται τέτοια μηνύματα σε αυτά τα e-mails (για αυτό το σκοπό τα έχουν φτιάξει) για να ξέρουν τον σφυγμό και τη θέληση των κοινωνικών ομάδων και των ψηφοφόρων (πολλοί βουλευτές μας έχουν ευχαριστήσει για την ενημέρωση). Οι βουλευτές είναι Δημόσια πρόσωπα, εκλεγμένα και αμειβόμενα ακριβώς γι αυτή τη δουλειά - για να ακούνε και να προωθούν τα προβλήματα, τα παράπονα και τα αιτήματα της κοινωνίας. Είναι όρος της Δημοκρατίας. Η άποψη «μην ενοχλείτε τους βουλευτές με βομβαρδισμό αιτημάτων» είναι υποβάθμιση της Δημοκρατίας.

3) Ως γνωστόν, η ΕΟΔΑΦ έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη τις κυβερνητικές αποφάσεις που παραβιάζουν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των  παιδιών με Αυτισμό, αποκαλύπτοντας ότι οι παραβιάσεις αυτές γίνονται προς όφελος των κοινωνικών περικοπών και της διαφθοράς.

-Το πόρισμα αυτό το έχει υιοθετήσει και ο ΟΗΕ στις επίσημες αποφάσεις του, οι οποίες αναφέρουν ότι η μία από τις 2 βασικώτερες αιτίες παραβίασης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος από το Ελληνικό κράτος (εκτός από τις περικοπές), είναι η διαφθορά.

-Κατά συνέπεια, αυτοί που έχουν ωφεληθεί πλουσιοπάροχα με διορισμούς, προσοδοφόρες θέσεις, χρηματοδοτήσεις κλπ από τους κυβερνώντες  και το κομματικό κράτος που έχτισαν και ενίσχυσαν την διαφθορά και μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα, είναι λογικό και αναμενόμενο να ενοχλούνται από τους ανεξάρτητους και ακομμάτιστους φορείς που καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά, να τρέφουν μία έμφυτη αντιπάθεια για τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες μας και να υπονομεύουν «διακριτικά» τις κινήσεις και τις διεκδικήσεις μας.

4) Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τους γονείς να μην επηρεάζονται από την υπόγεια προπαγάνδα εναντίον των Δικαιωμάτων μας και να εμπιστεύονται την κρίση τους και την αντικειμενική πραγματικότητα: Όλα τα σημαντικά για τον Αυτισμό, τα έχουν κατακτήσει η ΕΟΔΑΦ και οι γονείς με αυτές ακριβώς τις κινήσεις.

Συνεπώς, αν θέλουμε αποτελέσματα στον αγώνα μας και επαναφορά των επιδομάτων που καταργούνται, ας συνεχίσουμε την κινητοποίηση με τα μηνύματα - οι ίδιοι οι βουλευτές ενδιαφέρονται για το αν οι γονείς αδιαφορούν ή διαμαρτύρονται για την κατάργηση των επιδομάτων και για το πόσοι γονείς και ψηφοφόροι ενδιαφέρονται για το ζήτημα.

Καλή συνέχεια στην κινητοποίηση και καλά αποτελέσματα στον αγώνα μας

Για την ΕΟΔΑΦ - ο πρόεδρος Γιάννης Σταυρόπουλος

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου