Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για την αιματοχυσία στη Γάζα


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μάιος, 2018 - 20:15 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις δολοφονίες δεκάδων Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ στη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επιθετικότητας του Ισραήλ, όχι μόνο για τα τελευταία γεγονότα, αλλά για τη συνολική στάση του απέναντι στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό, η οποία προφανώς γίνεται με τις πλάτες των ΗΠΑ και την – στην καλύτερη περίπτωση – ανοχή της Ε.Ε. Και ασφαλώς δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε και να στηλιτεύσουμε την αγαστή συνεργασία της Ελλάδας με το συγκεκριμένο κράτος για τους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου.

Μας προκαλεί επίσης θλίψη η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που απλά προτρέπει το Ισραήλ στη χρήση «μη δυσανάλογης βίας» και τη Χαμάς στην «περιφρούρηση των διαδηλώσεων». Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, χαρακτηριστική της πολιτικής των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτες και θύματα, δεν αντιπροσωπεύσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού.

Τέλος, θα θέλαμε να αναφέρουμε και να καταδικάσουμε το γκρέμισμα από τους Ισραηλινούς του ‘’Σχολείου Για τη Γάζα’’, που είχε οικοδομηθεί πρόσφατα με τις προσπάθειες και τις συνεισφορές Ελλήνων εκπαιδευτικών, άλλων πολιτών και συλλογικοτήτων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Παλαιστινιακό λαό και ταυτόχρονα συγχαίρουμε κάθε φωνή στο Ισραήλ που στέκεται πάνω από την πίεση και την προπαγάνδα και αναγνωρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων. 

Ο αγώνας κάθε λαού για το δίκιο του είναι αγώνας όλων μας!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ξανά αίμα στη Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας

Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 18 Παλαιστίνιοι τραυματίες από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Η ισραηλινή επιδρομή έπληξε τον περιβάλλοντα χώρο πολιτιστικού κέντρου

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί

Τα ισραηλινά πυρά είχαν ως στόχο ένα παρατηρητήριο της Χαμάς