Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η Απάντηση του διευθυντή ΔΕ Ευβοίας σχετικά με τις δομές ΕΑΕ και την ενοποίηση τους σε μια


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 4 Ιούλιος, 2017 - 12:39 | Στην Κατηγορία:

Απάντηση σε καταγγελία σχετικά με τις δομές ΕΑΕ

  Σε συνέχεια της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Ευβοίας σχετικά με τις δομές ΕΑΕ και την ενοποίηση τους σε μια, ενιαία, δομή έχω να σας ενημερώσω τα εξής: 

  Το πρόβλημα της ενοποίησης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ενιαία μονάδα είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση η Πρωτοβάθμια Εκπ/ση Ευβοίας, η Δευτεροβάθμια Εκπ/ση Ευβοίας, η Περιφερειακή Εκπ/ση Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Χαλκιδέων. Οι επαφές αυτές έγιναν παρουσία όλων των παραπάνω υπευθύνων και μάλιστα δύο φορές. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και η καταγραφή των νέων δεδομένων, μέσω του myschool, που αφορούσαν την ενοποίηση πραγματοποιήθηκαν εμπρόθεσμα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει δημόσια ο Περιφερειακός Δ/ντης Στερεάς Ελλάδας.

Η μόνη αντικειμενική δυσκολία για την επίλυση του προβλήματος αποτέλεσε το κτηριακό που θα στεγάσει την νέα ενιαία δομή. Μετά από δικές μας προτάσεις πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα υποψηφία κτήρια αλλά δυστυχώς δεν κρίθηκαν κατάλληλα για την φιλοξενία των δύο σχολείων. Η βέλτιστη λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα της στέγασης των Ειδικών σχολείων είναι η μετακίνηση τους στο χώρο όπου σήμερα φιλοξενούνται το 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τα οποία θα μετακινηθούν στο νέο τους κτήριο ( ανακατασκευασμένο ).

Τονίζω ότι:

 Αν υπήρχε η διαβεβαίωση, ακόμη και στις αρχές Ιούνη, για παραχώρηση του χώρου που σήμερα φιλοξενούνται τα γυμνάσια 3ο και 6ο, το Υπουργείο θα έκανε δεκτή την πρότασή μας για τη νέα ενιαία δομή. Αυτό αποδεικνύει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε ετοιμότητα.

 Ως Διευθυντής Β/μιας Εκπ/σης έχω την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των συνεντεύξεων των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων του Νομού μας οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Επίσης, τις ημέρες αυτές έχουμε την τεράστια ευθύνη της διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων, της λειτουργίας του βαθμολογικού κέντρου και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Για τους παραπάνω πολύ σοβαρούς λόγους έχω ζητήσει οποιαδήποτε συνάντηση να γίνεται κατόπιν συνεννόησης για να μπορώ να ανταποκριθώ στα αιτήματα των συναδέλφων και των γονέων. Άλλωστε, αυτό ήταν γνωστό στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ευβοίας και έτσι πραγματοποιήθηκαν όλες οι συναντήσεις μας.

 Για το επόμενο σχολικό έτος 2017-18 το Υπουργείο Παιδείας έδωσε παράταση κι έτσι τα Ειδικά Σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά όπως και το σχ έτος 2016-17 στα κτήρια που στεγάζονται σήμερα. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ. Βέβαια, στηριζόμενοι στην άριστη συνεργασία μας με τον Δήμο Χαλκιδέων αισιοδοξούμε ότι τους επόμενους μήνες θα οδηγηθούμε σε μόνιμη λύση κι έτσι η πρότασή μας θα περιέχεται στην επόμενη ΚΥΑ για οριστική ίδρυση της νέας δομής.
 

   Επειδή η σωστή πληροφόρηση είναι μέρος της επίλυσης ενός προβλήματος σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που είναι αιτία εντάσεων και αποπροσανατολισμού προς όφελος αυτών που την προκαλούν, θα πρότεινα σε γονείς και συναδέλφους να πρυτανεύσει η λογική και η ηρεμία και να κλείσουν τα αυτιά τους σε «αυτούς» που βλέπουν μόνο την καταστροφή σε κάθε προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος.

                                                                                              Ο Δ/ντής Δ.Δ.Ε. Εύβοιας

                                                                                        Δημήτριος Κ. Κυριτσόπουλος 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα