Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΡΑ ΠΕ: Όλοι/ες στην κινητοποίηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μάρτιος, 2018 - 09:34 | Στην Κατηγορία:

Κάλεσμα

Στις 2 του Μάρτη 2018, το εκπαιδευτικό κίνημα δημιούργησε μια σημαντική στιγμή στον αγώνα του για μαζικούς μόνιμους διορισμούς και τη διεκδίκηση εργασιακών-εκπαιδευτικών -συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.

Η αδικαιολόγητη καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα, αλλά αντίθετα  η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την παραπέρα άμεση κλιμάκωση του αγώνα σε ενωτική και μαχητική βάση.

Η ΕΡΑ καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς στον κοινό αγώνα, υπερασπιζόμενη το συλλογικό μαζικό κίνημα, μακριά από διασπαστικές παραταξιακές τακτικές.

Τα συνεχή μνημόνια, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η παράταση της αδιοριστίας, η ελαστική εργασία έχουν επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις με άμεσες επιπτώσεις στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο δρόμος που μας μένει είναι ένας και είναι μονόδρομος, αυτός του αγώνα και της διεκδίκησης για:

• Πρόσληψη με μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που κάθε χρόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ.
  • Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές
  • Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα
  • Κατάργηση του Ν3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων που θα βασίζεται στην προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών που υπηρετούν επί χρόνια στο δημόσιο σχολείο.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
  • Κατάργηση των Μνημονίων - σταμάτημα της επιτροπείας  και των πολιτικών λιτότητας.
  • Παρασκευή 16 Μαρτίου ο αγώνας συνεχίζεται

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ- ΟΛΜΕ

όλοι και όλες στις πανεκπαιδευτικές απεργιακές συγκεντρώσεις

στην Αθήνα, στη 1μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας

στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.