Του αιρετού Α. ΑΛεξάκη

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 συμμετείχαμε ως αιρετοί στηντακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων
  2. Καθορισμός λειτουργικών κενών
  3. Ορισμός προϊσταμένων σχολικών μονάδων
  4. Αναγνώριση συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου
  5. Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου

Θέμα 1ο : «Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων»

Η συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όπως προβλέπεται από τον 50/96-100/97. Το ΠΥΣΠΕ είναι υπεύθυνο για την συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδες και τη σειρά κατάταξης των συναδέλφων.

Θέμα 2ο: «Καθορισμός λειτουργικών κενών»

Έγινε καταγραφή των πλεονασμάτων και των ελλειμμάτων των σχολικών μονάδων μετά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Στις ανάγκες συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία του ολοήμερου για να βγουν τα νέα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων, ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60. Ομόφωνα συμφωνήσαμε να γίνουν βελτιώσεις θέσεων, πλην μιας διαφωνίας που είχε μέλος του ΠΥΣΠΕ- που ισχυρίστηκε ότι θα αναστατωθούν οι σχολικές μονάδες. Από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα κενό το οποίο δεν έχει δοθεί, οι αιρετοί υποστηρίζουμε να δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να κάνουν βελτίωση θέσης. Στα κενά συμπεριλαμβάνονται νέες άδειες που προέκυψαν και η ίδρυση ολοήμερων τμημάτων σε νηπιαγωγείο.

Θέμα 3ο : «Ορισμός προϊσταμένων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, αναπληρωτών διευθυντών»

Στη συνεδρίαση αυτή έγινε ο ορισμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Να σημειώσουμε ότι πολλές νηπιαγωγοί ορίστηκαν χωρίς αίτησή τους και αυτούς τους ορισμούς οι αιρετοί δεν τους ψηφίσαμε. Το επίδομα θέσης της προϊσταμένης νηπιαγωγείου είναι πενιχρό για τον όγκο εργασίας της. Έγινε ο ορισμός προϊσταμένων ολιγοθέσιων καθώς και των αναπληρωτών των διευθυντών. Οι θέσεις αυτές έμειναν κενές μετά από άδεια διευθυντή και ο αναπληρωτής ορίζεται για να διεκπεραιώνει τα ζητήματα καθώς και να παίρνει το επίδομα.

Θέμα 4ο : «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου»

Αφού έγινε εκτενής έλεγχος του φακέλου και των νόμιμων παραστατικών και βεβαιώσεων, ομόφωνα αναγνωρίστηκε η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Θέμα 5ο : «Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου»

Ομόφωνα εγκρίθηκε αφού είχε όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Θέμα 2ο : «Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών»

Αφορά αιτήσεις για διάθεση συναδέλφων για γραμματειακή υποστήριξη. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αιτήσεις.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου  2017 συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ
  2. Καθορισμός λειτουργικών κενών
  3. Τοποθετήσεις αναπληρωτών

Θέμα 1ο : «Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ»

Μετά από εισήγηση των αιρετών και τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου κατά την προηγούμενη διαδικασία, δόθηκε η δυνατότητα στους συναδέλφους να καταθέσουν αίτηση βελτίωσης θέσης σε λειτουργικά κενά τα οποία προέκυψαν. Οι συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν δήλωση μέχρι 12:οο μ.μ. και ενημερώθηκε τηλεφωνικά κάθε σχολική μονάδα του νομού. Οι αποσπάσεις έγιναν σε γνωστά σε όλους λειτουργικά κενά για πρώτη φορά από το ΠΥΣΠΕ. Τηρήθηκε η νομοθεσία που διέπει τις αποσπάσεις.

α/α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΚΛΑΔΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αστροπεκάκη Σοφία

Μακρύ Γιαλού

Νηπιαγωγείο Γούδουρα

Τσιορμπατζή Μαρία

5ο Νηπιαγωγείο
Σητείας

4ο Νηπιαγωγείο Σητείας

Καραϊνδρου Αθανασία

Σκοπής

5ο Νηπιαγωγείο Σητείας

Μοκίκα Μαρία

Μαλών

5ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Θέμα 2ο : «Καθορισμός λειτουργικών κενών»

Στη συνεχεία καθορίστηκαν τα νέα λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΠΕ και δόθηκαν στους συναδέλφους οι οποίοι επρόκειτο να τοποθετηθούν.

Θέμα 3ο : «Τοποθετήσεις αναπληρωτών»

Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών έγιναν από το ΠΥΣΠΕ σε κενά που είχαν αναρτηθεί. Δόθηκαν όλα τα κενά και η διαδικασία τηρήθηκε με τη συμμετοχή των αιρετών, αίτημα που χρόνια είχε μείνει ως διεκδίκηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Αλέξανδρος Αλεξάκης& Γιάννης Πασπαράκης,  Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν την ενημέρωση που στέλνουμε στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μπορούν να μας το στείλουν σε μήνυμα στα  alexandro.alexak@gmail.com&ypasparakis@sch.gr.

Επίσης υπάρχει σελίδα στο Facebook (στο όνομα Αλεξάκης Αλέξανδρος με ελληνικούς χαρακτήρες), για άμεση καθημερινή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Αλέξανδρος Αλεξάκης, Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου /Μαρία Πρατσίνη, Αναπλ. Αιρετήστο ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου
Γιάννης Πασπαράκης Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου /Στέφανος ΤσιάμοςΑναπλ. Αιρετόςστο ΠΥΣΠΕ  Λασιθίου

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου