Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολειά μας!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος, 2017 - 08:20 | Στην Κατηγορία:

Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική υποδοχή των παιδιών του πολέμου στο Γυμνάσιο Αγ. Αθανάσιου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 2μμ. 

Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον της πολιτείας και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. 

Διεκδικούμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία που θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα.  

Το κράτος  να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις κλπ. Επίσης να εξασφαλιστεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ασφαλής μεταφορά των μαθητών και η σίτιση τους.

Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο. 

Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα από προσφυγιά και μετανάστευση.

Απομονώνουμε την εγκληματική  ναζιστική Χρυσή Αυγή και όσους ψευτοπατριώτες σκόπιμα  βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και τους γονείς τους να απομονώσουν το ρατσιστικό-φασιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται μεθοδευμένα.

Γνήσια πατριωτική στάση είναι η αλληλεγγύη των λαών.

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και στα σχολεία μας!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα