Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Λάρισας: Συμπαραστεκόμαστε στους έξι συναδέλφους και μέλη της ΕΛΜΕ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Μάιος, 2018 - 10:22 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Λάρισας

Συμπαραστεκόμαστε στους έξι συναδέλφους και μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. ν.  Λάρισας, που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης ως διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για να παραμείνουν στις θέσεις που υπηρετούν. Οι συνάδελφοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία για το ήθος, την ακεραιότητά τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Ενώ μας ενημέρωσαν ότι είχαν ολοκληρώσει εμπρόθεσμα όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου, όπως η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, η συγκατάθεση του Συλλόγου Διδασκόντων, η συνέντευξη και η δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων, η Π.Δ.Ε Θεσσαλίας χωρίς να λάβει υπόψιν της το τεκμήριο της αθωότητας, ανακάλεσε την απόφαση τοποθέτησής τους.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να άρει την άδικη απόφαση με την οποία ανακάλεσε τους συναδέλφους, καθώς η απόφασή της λήφθηκε, χωρίς τη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης ακρόασης, χωρίς διερεύνηση των στοιχείων της υπόθεσης και χωρίς αρμοδιότητα. Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν νοείται να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς έρευνα και ερήμην των ενδιαφερομένων. Ιδιαίτερα μετά και την προσωρινή αναστολή της απόφασης από το Διοικητικό Δικαστήριο Λάρισας, ζητάμε και από τον υπουργό να εξετάσει το θέμα, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων και να επέλθει η ηρεμία στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 6-3.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.