Και ψήφισμα για την άδικη πολιτική δίωξη του Κούρδου φοιτητή ιατρικής, Feyyaz Bayram

Την καταγγελία της ΕΛΜΕ Εύβοιας, για τη στάση του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης του νησιού, ο οποίος επέβαλε πειθαρχικές ποινές σε τρία μέλη του Δ.Σ, συνυπογράφει η ΕΛΜΕ Κυκλάδων.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο ίδιος Διευθυντής ΔΕ χαρακτήρισε το 20% των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία ανίκανους.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την καταγγελία:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ συνυπογράφει την καταγγελία της ΕΛΜΕ Ευβοίας για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις  του Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης σε βάρος 3 μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας μετέβη, μετά από πρόσκληση των συναδέλφων/ισσών και απόφαση του Δ.Σ., σε σχολεία της περιοχής Μονοδρίου-Κονιστρών, προκειμένου να παρευρεθεί μαζί με το σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κύμης-Αλιβερίου σε αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου του ΟΟΣΑ, συνοδευόμενου από σύσσωμη τη διοίκηση. Ύστερα από λίγες μέρες, 3 μέλη του Δ.Σ. έλαβαν γραπτή επίπληξη-παρατήρηση από τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης της Εύβοιας ότι απουσίαζαν παράνομα από τα σχολεία τους.

Καταγγέλουμε το Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος επέβαλε αυτή την πειθαρχική ποινή σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του σωματείου επικαλούμενος ψευδείς κατηγορίες. Οι συνάδελφοι/ισσες έχουν προβεί σε ενστάσεις ζητώντας την ανάκληση των πειθαρχικών ποινών επειδή όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα έκαναν χρήση κανονικών αδειών.

Ξεδιπλώνεται έτσι με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η υποταγή της διοίκησης στις μνημονιακές επιταγές, όταν ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες των σχολείων για να εισέλθουν ξένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται η παρουσία του νόμιμα εκλεγμένου σωματείου. Είναι φανερό πως η διοίκηση επιθυμεί να συνδιαλέγεται με τους «επίσημους προσκεκλημένους» που έρχονται από την Εσπερία, εν κρυπτώ και παραβύστω, αλλιώς προς τι η προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας του σωματείου και η ακόλουθη ενορχηστρωμένη συνδικαλιστική δίωξη;

Καθιστούμε σαφές στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, ο οποίος παίρνοντας το λόγο στη συνάντηση με τον ΟΟΣΑ και ως ανυπόμονος  αξιολογητής χαρακτήρισε το 20% των συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν στα σχολεία ανίκανους εκπαιδευτικούς, πως παρά τις όποιες εκφοβιστικές και έκνομες απειλές του, το σωματείο θα συνεχίσει να ορθώνει το ανάστημά του υπερασπιζόμενο με πάθος το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

Απαιτούμε την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης των μελών του Δ.Σ.  της ΕΛΜΕ Εύβοιας ξεκαθαρίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε χρήση των διατιθέμενων νομικών και συνδικαλιστικών μας όπλων προς αποκατάσταση του δίκαιου και της αλήθειας.

Παράλληλα, η 'Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων εξέδωσε ψήφισμα για την άδικη πολιτική δίωξη του Κούρδου φοιτητή ιατρικής, Feyyaz Bayram

Με πρόσφατη απόφασή του, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας, να εκδοθεί στη γειτονική χώρα ο 30χρονος Κούρδος, Feyyaz Bayram, πεμπτοετής φοιτητής της Ιατρικής, γνωστός αγωνιστής και στέλεχος του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, ενός κόμματος που εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας τα εκατομμύρια των Κούρδων της χώρας αυτής. Ο Άρειος Πάγος, με την απόφασή του αυτή, δέχθηκε ότι ο Feyyaz είναι, ουσιαστικά, διωκόμενος από τις τουρκικές αρχές λόγω των πολιτικών του φρονημάτων.

Όμως, τα νομικά βάσανα του Κούρδου αγωνιστή δεν τελείωσαν. Τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017, σε μια ακόμα δίκη που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αιγαίου, στη Σύρο, έρχεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες των ελληνικών αρχών, για δήθεν παράνομη μεταφορά προσώπων. Ο Feyyaz, σύμφωνα και με τις επίσημες μαρτυρίες δύο συμφοιτητών του, τις επιστολές της βουλευτίνας του HDP, Σεμπαχάτ Τουνσέλ, και του αντιπροέδρου του HDP Κωνσταντινούπολης, Ντογκάν Ερμπάς, καθώς και της τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι στέλεχος της νεολαίας του HDP και το σημαντικότερο, μετά το πραξικόπημα του 2016, απειλείται στην Τουρκία η ίδια του η ζωή. Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να περάσει με σκάφος, μαζί με άλλους 120 πρόσφυγες, στην Ελλάδα, όπου και συνελήφθη. Λόγω του ότι στο σκάφος ήταν ο μοναδικός Τούρκος πολίτης, κατηγορήθηκε από τις ελληνικές αρχές ότι έκανε παράνομη μεταφορά προσώπων, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι από τα στοιχεία, αλλά, κυρίως, από την απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Feyyaz Bayram δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Όχι μόνο δεν έκανε παράνομη μεταφορά προσώπων, αλλά είναι στην ουσία πρόσφυγας από την Τουρκία λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, είναι θύμα που διώκεται στην πατρίδα του για την πολιτική του δράση. Μάλιστα, αν γίνουν δεκτές από το δικαστήριο οι κατηγορίες, θα οδηγηθεί, αδίκως, σε πολυετή φυλάκιση (μέχρι και 25 έτη).

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3