Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α ΕΛΜΕ Κορινθίας: Ανακοίνωση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας ιδιωτικού τομέα


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουάριος, 2017 - 08:17 | Στην Κατηγορία:

Α ΕΛΜΕ Κορινθίας

Μετά τις διαμαρτυρίες των τελευταίων μηνών για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα , στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στη βουλή εντάχθηκε και η ρύθμιση αυτή. Έτσι, έστω και μόνο βαθμολογικά, αρχίζει να ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και για τους εκπαιδευτικούς.

Για μια ακόμη φορά αγωνιστήκαμε για να γίνει πράξη ένα ακόμη δικαίωμα  που έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο!

Με το άρθρο 9 -το οποίο παραθέτουμε υπογραμμίζοντας τα κύρια σημεία του- αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία που συνίσταται σε:

αα) άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή απασχόληση με έμμισθη εντολή ή/και

ββ) εξαρτημένη μισθωτή εργασία

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκουν οργανικά. Η αίτηση, προκειμένου να εξετασθεί, πρέπει να συνοδεύεται από τα αναφερόμενα  δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις αναγνώρισης παραπέμπονται στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο εντός μηνός από την υποβολή τους στην αρμόδια Διεύθυνση.

Αναμένουμε στο προσεχές χρονικό διάστημα οι ΔΙΔΕ να δεχθούν τις αιτήσεις των συναδέλφων που πληρούν τις προϋποθέσεις , τα υπηρεσιακά συμβούλια να εξετάσουν τα δικαιολογητικά και τα  αρμόδια όργανα να εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει και στη μισθολογική αναγνώριση του χρόνου αυτού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΚΑΣ                             ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝΑΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα