Ανακοινώση ΕΛΜΕ ΚΙ

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ – ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει σταθερά στο δρόμο των προηγούμενων, πιστή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Στο όνομα του «εξορθολογισμό του κόστους» στην παιδεία και των αναδιαρθρώσεων κατάργησε την ειδικότητα ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, ρήμαξε στην κυριολεξία δεκάδες τμήματα γενικής παιδείας, ξενόγλωσσα και επιλογών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Με το δήθεν πλεονάζον προσωπικό από όλα αυτά δημιουργεί εργαζόμενους λάστιχο για να μπαλώσει τα κενά που έχει αφήσει στα Δημόσια ΙΕΚ, αντί να τα καλύψει με μόνιμο προσωπικό και μαζικούς διορισμούς. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Μετακινούν τους συναδέλφους στα ΙΕΚ χωρίς καν να ρωτηθούν, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς γνωμοδότηση των οικείων ΠΥΣΔΕ (συγκεκριμένα παρά την αντίθετη γνώμη του ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς, μόνο με πράξη Διευθυντή Εκπαίδευσης) με συνέπεια την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού τους.

Συνάδελφοι καλούνται πιεστικά, να δουλέψουν πρωί και απόγευμα, σε εξαντλητικά ωράρια (15.00-22.00 πενθήμερο και Σάββατο (!!!), όπως επίσης και σε διακοπές Χριστουγέννων), να δουλέψουν πολλές περισσότερες ώρες από το προβλεπόμενο ωράριό τους για να συμπληρώσουν τις χαμένες ώρες από τη μη λειτουργία των ΙΕΚ! Υπάρχουν συνάδελφοι (5 συνολικά μέχρι τώρα) που υπηρετούν σε δυο και τρία σχολεία στην Δευτεροβάθμια με πρωινό ωράριο, που συμπληρώνουν και στην πρωτοβάθμια και τους υποχρεώνουν να πηγαίνουν και το απόγευμα στα ΙΕΚ.

Φυσικά και πρέπει κάθε συνάδελφος να συμπληρώνει το ωράριό του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε να διαλύονται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων!

Σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει η ΟΛΜΕ που έχει δώσει την συγκατάθεσή της, από παλιότερα, για τη διάθεση των εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ με τη σχετική διάταξη του ν.4327/15, γεγονός που αναφέρθηκε στη συνάντηση του τότε Υπουργού με την Ομοσπονδία.

Οι πρακτικές αυτές δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους!

Κανένας συνάδελφος, κανένας κλάδος δεν είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί και επαυξάνει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την κινητικότητα, τον «εξαναγκασμό» ενός εργαζόμενου να μεταφερθεί σε κατώτερη από τα προσόντα του θέση, ακόμα και σε άλλη σχέση εργασίας. Η κυβέρνηση κάποτε μιλούσε για «εθελουσία κινητικότητα» για να γλυκάνει το χάπι. Τώρα μας «εξηγεί» στην πράξη το τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν «εθελοντές» και το πως θα βγαίνει το πλεονάζον προσωπικό, αν θα πρέπει να μετακομίζει σε άλλη πόλη, σε άλλη κατηγορία, με άλλες σχέσεις εργασίας. Στα πλαίσια αυτών των σχεδιασμών η αντιδραστική κρατική αξιολόγηση θα επιταχύνει τις εξελίξεις και θα ανοίξει δρόμο για απολύσεις.

Θέλουν να ξεχάσουμε εμείς και τα παιδιά μας τι σημαίνει μόνιμη και σταθερή εργασία, ωράριο, ανθρώπινη ζωή.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΑ!

Να απαιτήσουμε να σταματήσει αυτό το αίσχος! Να μην τους αφήσουμε να κουρελιάσουν το ωράριο μας, να μας κάνουν κλοτσοσκούφι με την κινητικότητα. Δεν θα τους αφήσουμε να φτιάχνουν εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Σήμερα οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων, αύριο οι επόμενοι. Ο κλάδος να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες. ‘Άμεση αλληλεγγύη και δράση για κάθε καταγγελία συναδέλφου για την επίθεση στα δικαιώματα του!

Απαιτούμε:

• Να μη συγχωνευτεί ή να κλείσει κανένα τμήμα!
  • Να μη μετακινηθούν υποχρεωτικά συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρίς τη θέλησή τους.
  • Καμία καταστρατήγηση του ωραρίου. Όχι στο πρωί - απόγευμα, τη δουλειά Σαββατοκύριακα και αργίες! Καμιά αναπλήρωση για άδειες, απεργία.
  • Οι θέσεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό, με διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Αργοστόλι 08/10/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3