Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ ΚΙ: Αλληλεγγύη στις μαθητικές κινητοποιήσεις!


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος, 2017 - 09:55 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης 

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σημαντικές κινητοποιήσεις των μαθητών, που διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων τους στα σχολεία και γενικότερα στην εκπαίδευση. Καθολική ήταν η συμμετοχή των μαθητών της Παλικής στη συγκέντρωση για σύγχρονες - ασφαλείς – δημόσιες σχολικές υποδομές. Πανελλαδικά οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν, μεταξύ άλλων, ενάντια στα νέα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, όπως η μεταφορά της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων, η κατάργηση της επαναληπτικής εξέτασης, η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, το επικείμενο κλείσιμο ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, το συνολικό τοπίο που έχει διαμορφώσει η πολιτική των μνημονίων στα σχολεία και στα σπίτια τους.

Τα ζητήματα αυτά, όπως και άλλα (πχ απουσία Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ), δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές μας, αλλά αφορούν συνολικά τους εκπαιδευτικούς, τα σωματεία τους και όλους τους εργαζόμενους γονείς. Η πολιτική αυτή που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών συνδέεται άμεσα με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην εκπαίδευση, η οποία υποβαθμίζει την παιδαγωγική διαδικασία χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι η ίδια πολιτική που ενόψει της 2ης αξιολόγησης, για την οποία κόπτονται να ολοκληρωθεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αποτελειώνει ότι δικαίωμα έχει μείνει όρθιο για τους εργαζόμενους.

Το ΔΣ την ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να δώσουν από κοινού με τους μαθητές τους αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Αργοστόλι 16/02/2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Ποταμιάνου Σοφία

 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα