Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου: Πρωτοφανής αντικαταστατική ενέργεια των ΣΥΝΕΚ


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 13:17 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

ΕΛΜΕ Καλλιθέας Ν. Σμύρνης Μοσχάτου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ, μέσω του εκλεγμένου μέλους τους στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Τάκη Γεωργούτσου, έστειλε ανακοίνωση στο ΔΣ για να την προωθήσει στη λίστα των σχολείων και των συναδέλφων.

 Με μια πρωτοφανή – για τα δεδομένα της ΕΛΜΕ μας –  ανακοίνωση (καθώς στα 35 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΜΕ μας κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί), οι ΣΥΝΕΚ καλούν τους συναδέλφους σε απεργοσπασία από την απεργία – αποχή που έχουν κηρύξει το ΔΣ, η ΓΣ και η ΑΔΕΔΥ, δηλαδή τους καλούν να πάρουν μέρος στη διαδικασία για επιλογή των διευθυντών.

Επειδή το καταστατικό της ΕΛΜΕ μας ορίζει σαφώς:

«Άρθρο 16, I. Τακτικό μέλος του ΔΣ δεν συγχωρείται:

…. γ) Να προβαίνει ενσυνείδητα σε πράξεις που αποβλέπουν ή απολήγουν σε αναστολή, περιορισμό, εξουδετέρωση ή ματαίωση των σκοπών και επιδιώξεων της ΕΛΜΕ

δ) Να αντιστρατεύεται τις αποφασισμένες ενέργειες του ΔΣ έστω και αν μειοψήφησε στις σχετικές αποφάσεις

ΙΙ. Κάθε μία από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και έκπτωσης του υπαιτίου από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ»,

το ΔΣ δεν έχει το δικαίωμα να σας προωθήσει την ανακοίνωση αυτή.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση – πρόσκληση των ΣΥΝΕΚ σε απεργοσπασία γίνεται μετά από την απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ, της ΓΣ και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, συνιστά ευθέως αντικαταστατική ενέργεια και αποτελεί τον ορισμό του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Ν. Σμύρνης – Μοσχάτου

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα