Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Ηρακλείου:Καταγγελία για την πρόταση αποκλεισμού του βοηθητικού προσωπικού από τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος, 2017 - 22:28 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Καταγγελία – Δήλωση των εκπροσώπων των τριών παρατάξεων στο ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου

1.  Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
2.  Αγωνιστική Συσπείρωση – ΠΑΜΕ
3.  Αγωνιστική Παρέμβαση Συσπείρωση

Καταγγέλλουμε την παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυλλογική πρόταση αποκλεισμού από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου των συναδέλφων του βοηθητικού προσωπικού που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Βάσει των νόμων (π.χ. 1264 κ.λπ) οι προαναφερόμενοι συνάδελφοι μπορούν να είναι μέλη στου σωματείου μας.

Τονίζουμε ότι οι 3 παρατάξεις του πρώην και νυν κυβερνητικού συνδικαλισμού (Εκπαιδευτική Προοπτική–Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ.- Ανεξάρτητη Κίνηση ή ΔΑΚΕ) δε μπορούν να θέσουν στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. το θέμα του αποκλεισμού των εν λόγω συναδέλφων από τις εκλογικές διαδικασίες στις 13/12. Γιατί η θέση τους αντίκειται στους νόμους, στις αρχές της δημοκρατίας και της συλλογικότητας και επίσης διασπά την ενότητα των εργαζομένων.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (Εκπαιδευτική Προοπτική – Π.Ε.Κ ή ΠΑΣΚ.- Ανεξάρτητη Κίνηση ή ΔΑΚΕ) να αποκλείσουν τους εν λόγω συναδέλφους από τις εκλογές είναι παράνομη και αντισυλλογική, αφού οι συνάδελφοι του βοηθητικού προσωπικού μπορούν να είναι μέλη του σωματείου μας, όπως επιτάσσουν οι νόμοι, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αποκλείσει από τη συμμετοχή τους στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι εκπρόσωποι των 3ων παρατάξεων που καταγγέλλουν τονίζουν ότι:

1ον Δεν αναγνωρίζουν την ένταξη του θέματος του αποκλεισμού των συναδέλφων στην Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. της 11/12

2ον Δεν μετέχουν στην ψηφοφορία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους

3ον  Καλούν τους συναδέλφους του βοηθητικού προσωπικού να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες του σωματείου μας την Τετάρτη 13/12 και να γίνουν δραστήρια μέλη του

Οι καταγγέλλοντες:

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Αρετή Σπαχή

Αγωνιστική Συσπείρωση – ΠΑΜΕ
Γενοβέφα Χουστουλάκη
Κασσιανή Λάμψα

Αγωνιστική Παρέμβαση Συσπείρωση
Αντιγόνη Τρούλη

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.