Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Όχι στην υποχρεωτική παρακράτηση της συνδρομής από την Ε.Ε.Χ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 18 Φεβρουάριος, 2018 - 22:36 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Θεωρούμε απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική την μεθόδευση από την Ένωση Ελλήνων Χημικών που προβαίνει ετησίως στην υποχρεωτική παρακράτηση 40 ευρώ από τον μισθό μας ως ετήσια συνδρομή, από όλους τους χημικούς που εργάζονται ως εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία της χώρας, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς/ες να είναι μέλη της και χωρίς να ρωτηθούν και να ενημερωθούν ποτέ!

Οι περισσότεροι χημικοί των σχολείων δεν έχουν καμιά εμπλοκή στις όποιες διαδικασίες της ΕΕΧ, δεν απολαμβάνουν κανένα όφελος απ αυτήν, εισπράττεται όμως υποχρεωτικά η συνδρομή τους. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε με τις ΕΛΜΕ της χώρας οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες και δικαιολογημένες

Η ΕΕΧ επικαλείται τον νόμο 1804/88 και το ΠΔ 392/1993 απαιτώντας από τις διευθύνσεις την παρακράτηση και απόδοση σε αυτήν των συνδρομών.

Καμιά άλλη επιστημονική ένωση ΕΕΦ, ΕΜΕ, ΠΕΦ, ΠΕΒ κλπ δεν τυγχάνει παρόμοιας αντιμετώπισης, κανείς συνάδελφος των άλλων ειδικοτήτων και καλώς δεν υπόκειται σε παρόμοια παρακράτηση. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πάντοτε σε εθελοντική βάση και δεν μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού.

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους για να απαλλαγεί ο Χημικός του σχολείου, αν το επιθυμεί, από την αδιανόητη αυτή παρακράτηση και να επιστραφούν οι συνδρομές των συναδέλφων.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, νομικές και πολιτικές, για να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η εντελώς άδικη και παράλογη ενέργεια.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.