ΕΛΜΕ Ηλείας

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς

Το πρώτο φετινό κουδούνι χτύπησε με μεγάλες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού στη θέση 17.000 συναδέλφων που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, διορίστηκαν 950 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε γενική και επαγγελματική εκπαίδευση. Η επικοινωνιακή καταιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε σκοπό να πείσει γονείς και μαθητές ότι όλα βαίνουν καλώς στην Παιδεία. Ένα μήνα μετά διορίζει πάνω από 1500 αναπληρωτές, ενώ είχε δηλώσει πως τα κενά είχαν καλυφθεί.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας, δίνουν τα χέρια με τα επιτελεία του ΟΟΣΑ και της ΕΕ επελαύνοντας με τον πιο αντιδραστικό τρόπο στη δημόσια εκπαίδευση.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει πως όλες οι αλλαγές και οι “παρεμβάσεις” στην εκπαίδευση θα γίνουν “μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές”.  Και να που οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου το επιβεβαιώνουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο!

Μηδενικοί διορισμοί, κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, στοίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα, νέο σχολείο για λιγότερους μαθητές, κατάργηση του Λυκείου και μετατροπή του σε φροντιστήριο, κα.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα.

Καλούμε την Τρίτη το απόγευμα στις 6.30μμ σε συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου) συνάντηση για να οργανώσουμε το συλλαλητήριο της 30ης Οκτωβρίου.

Παρακαλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων (ιδιαίτερα αυτών του Πύργου) να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και τα 15μελή συμβούλια για τη συνάντηση.

Υγ. έχει ήδη αποφασιστεί η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας 11πμ – 2μμ.τη Δευτέρα 30/10

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4