Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Χανίων: Σχετικά με σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 09:46 | Στην Κατηγορία:

ΕΛΜΕ Χανίων

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, στη συνεδρίαση της Τρίτης, 15 Φεβρουαρίου 2017, αφού έλαβε γνώση:

α) των προβλημάτων που δημιουργεί η συμπεριφορά της μισθώτριας του κυλικείου  στο σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ που συστεγάζει τρία σχολεία (3ο και 4ο Γυμνάσιο Χανίων και 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων), 

β) των αυθαίρετων και ανυπόστατων κατηγοριών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που απευθύνει προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς η εν λόγω μισθώτρια, και τέλος

γ) της ομόφωνης απόφασης των καθηγητών/-τριών του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Γενικού Λυκείου για το θέμα του κυλικείου,

κατέληξε ομόφωνα στην παρακάτω ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων θεωρεί αυθαίρετες και ανυπόστατες τις αιτιάσεις της μισθώτριας του κυλικείου για τις εφημερίες των καθηγητών και τις υποχρεώσεις των διευθυντών του συγκροτήματος, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

  1. Οι εφημερίες στους χώρους και των τριών σχολείων πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ανελλιπώς.
  1. Οι εφημερεύοντες, με αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης,  εκτελούν ευσυνείδητα  τα καθήκοντά τους  και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  1. Οι  αιτιάσεις  που διατυπώνονται από την μισθώτρια του κυλικείου, είναι εντελώς αβάσιμες, δεν συμβάλλουν στο καλό  κλίμα  συνεργασίας , που πρέπει να διέπει τις σχέσεις της ίδιας με τη σχολική κοινότητα,  και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος.
  2. Οι Διευθυντές των σχολείων και οι καθηγητές που εργάζονται σ’ αυτά λαμβάνουν κάθε δυνατή μέριμνα για την διασφάλιση  της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας των μαθητών και των μαθητριών του σχολικού συγκροτήματος.
  3. Η λειτουργία των σχολείων δεν μπορεί να διέπεται από το κριτήριο για το αν εξυπηρετούνται και σε ποιο βαθμό επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε να γίνεται πεδίο σύγκρουσης ιδιωτικών συμφερόντων.
  4. Καλούμε τη μισθώτρια του κυλικείου να σταματήσει τις αναίτιες επιθέσεις της κατά της σχολικής κοινότητας του Κουμπέ και να συμμορφωθεί με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τη σύμβαση που έχει ως πλειοδότρια υπογράψει.

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα