Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

ΕΛΜΕ Χανίων: Όλοι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τον Παύλο Φύσσα στα Χανιά


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος, 2017 - 19:17 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και ένα μήνα από τη δολοφονία της αντιφασίστριας Χέδερ Χάγιερ στην Αμερική, το αντιφασιστικό κίνημα βγαίνει πάλι στους δρόμους. 

Η δολοφονία του Φύσσα ήταν η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να βγάλει από τη μέση όποιον διαφωνεί με τη νοσηρή ιδεολογία και πρακτική τους, να εκφοβίσει, να κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Με προκάλυμμα την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση, διενεργούσαν μια σειρά από επιθέσεις σε πρόσωπα, οργανώσεις ή φορείς που τους στέκονταν εμπόδιο.  

Το αποτέλεσμα, όμως, δεν ήταν αυτό που επεδίωκαν! Το αντιφασιστικό κίνημα απαίτησε και πέτυχε τη σύλληψή τους και τη διεξαγωγή δίκης με στόχο την καταδίκη τους. Παρά τα όποια εμπόδια μπαίνουν από την υπεράσπιση των φασιστών, η δίκη εξελίσσεται εις βάρος τους. Αυτή είναι  και η κύρια αιτία που έχει οδηγήσει σε αναδίπλωση τη δράση της συμμορίας αλλά και στο να κλείσουν πολλά από τα γραφεία – ορμητήρια επιθέσεων. 

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η φασιστική δράση τους έχει σταματήσει. Αμετανόητοι για τα εγκλήματα τους, έφτασαν να χαιρετήσουν τους ομογάλακτους τους αμερικανούς νεοναζί, το ακροδεξιό στήριγμα του Τράμπ, που οργάνωσαν την ρατσιστική επίδειξη «λευκής ανωτερότητας» και έφτασαν στην  δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ στις 12 Αυγούστου στη Σαρλοτσβίλ. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής υποδέχτηκαν στην Ελλάδα τον επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου στην Σάρλοτσβιλ, Μάθιου Χάινμπαχ, ο οποίος δήλωσε μέσα στο όργιο δολοφονικής βίας ότι εμπνέεται από τη δράση της Χρυσής Αυγής. Ενώ τον περασμένο χειμώνα οργάνωσαν δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, με ορμητήριο τα κεντρικά τους Γραφεία. 

Η πολιτική Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τους πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στις χώρες της Μέσης Ανατολής, που δημιουργεί κύματα προσφύγων στην Ευρώπη, ρίχνει νερό στο μύλο της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
●ΔΙΚΗ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
●ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ- ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 
●ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΕΠΕΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΕ ΥΓΡΟ ΤΑΦΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 
●ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ- ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ 
●ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 16-17/9 ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ 
 
ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9, 11:30ΠΜ, ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ 
 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα