Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Α' ΕΛΜΕ Δ. Αττικής: Όχι στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης - Όλοι στις συγκεντρώσεις της Πέμπτης


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιούνιος, 2018 - 22:03 | Στην Κατηγορία:

Κάλεσμα

Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς ψήφιση όλα τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Τα μέτρα που περιέχει το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 -2022» είναι :

Αιματηρά πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, 

Μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 (μέχρι 35%),

Μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2020, εκτός και αν απαιτήσει το ΔΝΤ το 2019, δηλαδή 650 ευρώ επιπλέον φόρο για το μισθωτό, 

Κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το τέλος του 2019, 

Στο δημόσιο μπαίνει πλαφόν ως το 2022 στις προσλήψεις, το μισθολόγιο (ξαναπαγώνει), αλλά και τον αριθμό των συμβασιούχων και αναπληρωτών στο επίπεδο του 2018. 

Τοποθέτηση στελεχών δημοσίου ως τον επόμενο Δεκέμβρη, με προϋπόθεση την πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης στο δημόσιο και την εκπαίδευση

Έσοδα 3 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις στην επόμενη διετία, τα 2 εντός του 2018: άμεσα ξεπούλημα ΔΕΣΦΑ, Ελληνικού, ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, αεροδρομίου της Αθήνας. 

Κατάργηση κάθε επιδότησης στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας της ΔΕΗ ως το 2020, άρα αύξηση τιμολογίου

Ολοκλήρωση κτηματολογίου για αναδιοργάνωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, νέες αυξήσεις, επιβολή του και σε εκτός σχεδίου εκτάσεις και χωράφια.

Μειώνονται ακόμα περισσότερο οι προϋποθέσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιταχύνονται οι διαδικασίες πώλησης των κόκκινων δανείων στα funds. 

Νέο χτύπημα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

Η κυβέρνηση εξαπατά αναφερόμενη σε «καθαρή έξοδο» από τα «μνημόνια» και σε σχεδόν υπαρκτή «ανάπτυξη». Έχει συμφωνήσει για επιτροπεία με παρουσία τοποτηρητών της Ε.Ε. και των δανειστών, αξιολόγηση ανά τρίμηνο, ως προς τη υλοποίηση των ψηφισμένων μέτρων, την μη ακύρωση περικοπών και μέτρων από τα προηγούμενα μνημόνια και την επιβολή νέων μέτρων που οφείλει να λαμβάνει «αυτόβουλα».  Είναι απαραίτητο να σπάσουμε την συναίνεση, την απραξία και την ενεργητική στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που είδαμε και με την «Κοινωνική Συμμαχία» στις 30 Μάη. Πρέπει να βγουν τα εργατικά δικαιώματα μπροστά κι οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο, να αναδειχτούν οι διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και οι αγωνίες τους και να νικήσουν οι κοινωνικοί αγώνες. Στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία να πάρουμε οι ίδιοι στα χέρια μας, την υπόθεση της πάλης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων. Να βαδίσουμε στο δρόμο της μαζικής, ενωτικής, αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Διεκδικούμε :

Την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ και των μέτρων 4ης αξιολόγησης 

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των μνημονίων.

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 

Επαναφορά του ωραρίου των εκπαιδευτικών στα προ του 2013 επίπεδα.

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, την υγεία, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά 

και συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών – συμβασιούχων, εξίσωση με τους μόνιμους. 

Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νέος νόμος για τις νέες δομές και την αξιολόγηση.

Να μην ψηφιστούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για το Λύκειο. 

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Απέχουμε από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κανένας μισθός κάτω από τα 751 ευρώ. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, Όχι στην φοροληστεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.

Την προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων!

Την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων!

Κάτω τα χέρια από την απεργία. 

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση των μέτρων της 4ης αξιολόγησης, την Πέμπτη 14/06/2018 στις 13:00. Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 12-2μμ. της ΑΔΕΔΥ. Να σταματήσει τώρα ο κατήφορος των αντιλαϊκών κι αντιεκπαιδευτικών μέτρων!


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα