ΟΙΕΛΕ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ ΟΙΕΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4472/2017  ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΓΚΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ συγκλήθηκε εκτάκτως για την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου με βασικό θέμα τη συζήτηση του πλάνου δράσης που θα προταθεί στις ΓΣ σχολείων και σωματείων εν όψει της «αξιολόγησης» του Ν. 4472/2017 και ειδικότερα του πλαισίου των καταγγελιών σύμβασης από την κυβέρνηση και τους «θεσμούς». Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του ΣΙΕΛ στα σχολεία που επισκέπτονται, ιδίως μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας την περασμένη εβδομάδα, είναι στην κατεύθυνση της ανάληψης δυναμικών δράσεων για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου νομοθετικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση και για την προστασία του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας.

Θα συζητηθεί επίσης το κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης της νομιμότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και της έλλειψης διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέραμε στη χθεσινή, κοινή μας επιστολή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, η ΟΙΕΛΕ ζητά την εφαρμογή του Ν. 4472/2017 σε ό, τι αφορά την ένταξη των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις αποζημιώσεις του ιδιωτικού τομέα, άρα την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Ζητά, επίσης, άμεσες παρεμβάσεις από τα συγκεκριμένα Υπουργεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου των απλήρωτων εκπαιδευτικών που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, για τη δήλωση των απογευματινών δράσεων των ιδιωτικών σχολείων και για την καταπολέμηση της εκτεταμένης ανομίας σε μεγάλο αριθμό ιδιωτικών νηπιαγωγείων, όπου οι συνάδελφοι εργάζονται σε μεσαιωνικές συνθήκες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4