Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εκλογές Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών: Διακήρυξη και Ψηφοδέλτιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου - Αγωνιστικής Παρέμβασης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 17:47 | Στην Κατηγορία:

Εκπαιδευτικός Ομιλος - Αγωνιστική Παρέμβαση

Την Τετάρτη, 22  Μαρτίου  2017,   από   9.30 έως  18.00,   θα γίνουν     οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εξελεγκτικής επιτροπής στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών , στο ισόγειο,  Δ. Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας, απέναντι από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ των Αμπελοκήπων.

7+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στις περυσινές εκλογές της ΠΕΣΕΚ για μια «χούφτα» ψήφους (2-3), ο Εκπαιδευτικός Όμιλος δεν εκπροσωπήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι ακριβώς στο χέρι σου να μη γίνει επανάληψη ενός «κακού κειμένου». Γιατί να στηρίξεις τον Εκπαιδευτικό Όμιλο-Παρέμβαση στην ΠΕΣΕΚ;
1.Να ’χουμε σωματείο! Τα σωματεία είναι όπλα των εργαζομένων απέναντι στο κράτος και την εργοδοσία. Σε μας η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θέλει «σιωπή νεκροταφείου» και το ΚΚΕ ανακατεύει κάτι αραχνιασμένες σφραγίδες τύπου Βαβουγιού για να πλασάρει ταξικότητα. Από κοντά κι η σημερινή διοίκηση που βλέπει τη ΠΕΣΕΚ σαν πολιτιστικό κέντρο. Εμείς όμως, θέλουμε σωματείο όλων και ίσων, σωματείο κυψέλη δημιουργίας, σεβαστό στους φίλους, φόβητρο για τους εχθρούς. Είναι στο χέρι σου... Αυτή η πολιτική ή ανατρέπεται ή μας θάβει ζωντανούς
2.. Οι περικοπές, η τρομοκρατία των αριθμών, η δουλικότητα στην ΕΕ και το ΔΝΤ είναι συστατικά στοιχεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δηλαδή της κυβέρνησης. Μισθοί, μεροκάματα, συντάξεις, δημόσιος πλούτος, υγεία, παιδεία, πρόνοια, όλα μπαίνουν στην αγχόνη της αγοράς με τον Μητσοτάκη να παραμονεύει στη γωνία. Ως Εκπαιδευτικός Όμιλος-Παρέμβαση αγωνιζόμαστε ενάντια στην εξάρτηση, την υποτέλεια και την υποταγή. Ή με τους ανυπότακτους ή με τους συμβιβασμένους! Ιδού το δίλημμα.
3.Ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες! Σημαντικό μερτικό ευθύνης για τη σημερινή υποχώρηση του εργατικού κινήματος, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, έχουν όλοι όσοι έσπερναν αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πρώτα χρόνια του μνημονίου. Μπορούμε να συγχωρήσουμε αλλά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε. Όποιος έσφαλε πρέπει να το ξανασκεφτεί.
4.Η ΠΕΣΕΚ στην πραγματικότητα είναι ένα αθηνοκεντρικό σωματείο. Δεν έχει ούτε ένα επαρχιακό παράρτημα. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος-Παρέμβαση, με το περιοδικό «αντιτετράδια της εκπαίδευσης» και 30 χρόνια δράσης, και μπορεί και θέλει να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο (πανελλαδικό) συνταξιούχων εκπαιδευτικών με τοπικά παραρτήματα σ’όλη τη χώρα.
5.Ούτε συμβιβασμένοι, ούτε παράγοντες! Η παλιά γάγγραινα του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η υποταγή και ο συμβιβασμός με το κράτος και τους μηχανισμούς του. Απέναντι στην «αρχαία σκουριά», στην ΠΕΣΕΚ δημιουργήθηκε η αντίληψη του παράγοντα-σωτήρα που θα μας σώσει από τον ανθρωποφαγικό κανιβαλισμό. Λάθος. Κανένας «Ρομπέν των δασών» δεν είναι αρκετά δυνατός για να νικήσει την Ιερή Συμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης.
6.Η ΠΕΣΕΚ δεν είναι γραφείο παραπόνων, ούτε παράρτημα δικηγόρων. Η μικροαστική αρρώστια «ας σωθώ εγώ κι άσε τους άλλους να πεθάνουν» είναι αδιέξοδη-ατελέσφορη κι αδικεί τους δασκάλους. Ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση θα περάσει μέσα από τη συντριβή των αυταπατών, των μικροεγωϊσμών και του προσωπικού σωσίβιου.
7.Η ΠΕΣΕΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανάδελφο σωματείο. Επιδιώκουμε να ενωθούμε με τις ΕΛΜΕ και τους Διδασκαλικούς Συλλόγους, να βρεθούμε στις Γενικές Συνελεύσεις (έστω και με δικαίωμα λόγου), να μεταφέρουμε την επιστημονική και προσωπική πείρα μας, να γίνουμε γέφυρα συνεννόησης λειτουργικά δεμένοι με τον κόσμο της εκπαίδευσης. Δεν είμαστε απόμαχοι, είμαστε αξιόμαχοι.
8.Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος-Παρέμβαση είναι μία ριζοσπαστική, αγωνιστική, φερέγγυα συνιστώσα στην ΠΕΣΕΚ και σ’όλη την εκπαίδευση. Τα μέλη και οι φίλοι του είμαστε περήφανοι γιατί σ’όλη την εργασιακή διαδρομή μας δεν νταραβεριστήκαμε με κάθε λογής εξουσία. Είχαμε μπροστά τους μαθητές μας, πίσω τον πίνακα, αναπνέαμε κιμωλία. Αυτό κάνουμε και τώρα. Μιλώντας, γράφοντας, οργανώνοντας (ο χώρος ΣΗΜΑ, Ισαύρων 29Γ και Χαρ.Τρικούπη είναι ένα μόνο βήμα μας).
Τα Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης (με 30 χρόνια έντυπης ανησυχίας) είναι το περιοδικό μας. Ζητάμε ανοιχτά την στήριξή σου! Ζητάμε θαρρετά να εκπροσωπηθούμε στο νέο Δ.Σ! Σε κάθε περίπτωση, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος-Παρέμβαση θα ’ναι παρών σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε απαίτηση.

«Με λογισμό και μ’όνειρο»
Ψήφισε Εκπαιδευτικό Όμιλο-Παρέμβαση
Είναι στο χέρι σου!

------------------------------

Εκπαιδευτικός  Όμιλος – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΒΑΡΕΛΑ  ΜΑΛΑΜΩ

ΒΟΡΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΣ

ΕΣΝΑΦΙΔΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΖΑΡΔΑΣ  ΝΙΚΟΣ (Λαμία)

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Λαμία)

ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ

ΣΟΦΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ(Πάτρα)

Για  Ε.Ε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΜΑΚΡΙΔΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Κινητοποίηση της ΠΕΣΕΚ την Τρίτη για τις μειώσεις στις συντάξεις

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, ώρα 10.00, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο)

Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση  στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργηση του ν. 4387 (ν. Κατρούγκαλου)

Συναδέλφισσα-   συνάδελφε

Ομιλία του προέδρου της Π.Ε.Σ.ΕΚ για τα 73 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, 9 Μαΐου 1945

Ομιλία του προέδρου της Π.Ε.Σ.ΕΚ Τάσου Σταυρόπουλου για την εκδήλωση προς τιμή του Μανόλη Αναγνωστάκη για τα 73 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών , 9 Μαΐου 1945