Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Δικαστική απόφαση κατά αγωνιστών που δέχθηκαν επίθεση από Χ.Α.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοέμβριος, 2017 - 11:15 | Στην Κατηγορία:

Απαράδεκτη δικαστική απόφαση σε βάρος αγωνιστών του κινήματος που δέχθηκαν επίθεση από τη Χρυσή Αυγή

Την Παρασκευή 10 Νοέμβρη το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε την απόφασή του σχετικά  με την επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το Νοέμβρη του 2012, όπου δύο μέλη της, εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και ένα φοιτητή οι οποίοι καλούσαν σε απεργία.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών στους χρυσαυγίτες, αλλά και ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον έναν τραυματία και σε άλλους δύο εργαζόμενους που από διπλανό εργοστάσιο έσπευσαν σε συμπαράσταση των μαθητών. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες και όχι δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή και εξίσωσε τους θύτες με τα θύματα σε μια λογική ίσων αποστάσεων.

Η απόφαση αυτή λίγες μόνο μέρες μετά την άγρια επίθεση των χρυσαυγιτών σε βάρος της δικηγόρου από την ομάδα συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και σε μία άλλη γυναίκα έξω από το εφετείο της Αθήνας, παραμονές της επετείου του Πολυτεχνείου στέλνει μήνυμα υποταγής στη βία και τον τραμπουκισμό των ναζί της Χρυσής Αυγής, ποινικοποιεί  την απάντηση στις φασιστικές επιθέσεις, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους. Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν μέσα και έξω από τα σχολεία  να αποκαλύπτουν και να αντιπαλεύουν τις εγκληματικές πράξεις στις οποίες οδήγησε και οδηγεί η ναζιστική ιδεολογία και οι σημερινοί εκπρόσωποί της. Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία εγκληματική και δολοφονική ενέργεια ενάντια σε όσους αγωνίζονται από τη Χρυσή Αυγή και αλλά φασιστικά μορφώματα και  θα δίνουμε άμεσα και μαζικά απάντηση μέσα από τα σωματεία μας και το κίνημα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που θα απομονώσει και θα πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή. Να συμμετέχουν  μαζικά στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.