ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Πολιτικοσυνδικαλιστικό σχήμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ.

Χαιρετίζουμε τις/τους συναδέλφους του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αλλά και όλης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας που για άλλη μια φορά στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων (2 – 11 – 2016) στήριξαν μαζικά το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας. Οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί έστειλαν για άλλη μια φορά μήνυμα ανατροπής και στήριξαν το ρεύμα του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού, ταξικού συνδικαλισμού κόντρα στις τεράστιες πιέσεις της υποταγής, του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού. Η στήριξη του ψηφοδελτίου της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ΔΙΕΞΟΔΟΥ) στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας  αποτελεί επιβεβαίωση της επιμονής μας στη γραμμή της ρήξης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη συνδιαλλαγή μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια με τη διοίκηση.

Στις φετινές εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, εκτός από την «παλινόρθωση» της ΔΑΚΕ, η οποία στηρίχτηκε μαζικά και υπόγεια από πολλούς ψηφοφόρους της παράταξης Α. Κ. ΣΥ. Α. Εκπαιδευτικών (προερχόμενη από την παλαιά ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ δημιούργημα του τέως Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας), είχαμε και την κάθοδο ψηφοδελτίου των εκπροσώπων του νεόκοπου κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΕΡΑ (παράταξης του κυβερνώντος κόμματος ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο κατέβηκε για λόγους κομματικής καταγραφής δυνάμεων και κυρίως για να κόψει την εκλογική έκφραση του ρεύματος αμφισβήτησης του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού υπέρ της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και στηρίχτηκε ανοιχτά από μέλη της διοίκησης της εκπαίδευσης της περιοχής μας (είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο κατατέθηκε στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας από την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας, η οποία εμφανίστηκε και στο εκλογικό κέντρο – 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου – του  Συλλόγου Εκπ/κών Αμαρουσίου την ημέρα των εκλογών αιρετών για να προωθήσει το προεκλογικό υλικό του ψηφοδελτίου της ΕΡΑ δηλώνοντας έτσι την προσχώρησή της στο κόμμα των διαχειριστών της «νέας» μνημονιακής εξουσίας...).

Φυσικά σε όλους αυτούς η  απάντηση δόθηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στο εκλογικό κέντρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου (1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου), όπου τα αποτελέσματα για το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας διαμορφώθηκαν ως εξής:  Ψηφίσαντες 732, Α/Λ 51, Έγκυρα 681 – ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 346, ΔΑΚΕ: 195, ΑΣΕ(ΠΑΜΕ): 125, ΕΡΑ: 15.

Εκτός όμως από τις δυνάμεις των αντιπάλων παρατάξεων είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την ευθεία αμφισβήτηση μικρού κομματιού πρώην συντρόφων μας  που όχι μόνο εξέφρασαν την άποψη της μη συμμετοχής μας στις εκλογές αιρετών, αλλά έκαναν και τα πάντα για να στρέψουν κομμάτι των συναδέλφων της περιοχής μας στην αποχή από τις εκλογές ή στο άκυρο, προσπάθεια που είχε πενιχρά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών στο Β΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας.

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ:           3217

ΨΗΦΙΣΑΝ:   2619    81,41%

ΕΓΚΥΡΑ:      2413    92,13%

ΑΚΥΡΑ:        206      7,87%

ΑΠΟΧΗ:        598      18,59%

Έλαβαν:

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών -Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ  681(ψήφους) 28,22%

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης       896(ψήφους)  37,13% (εκλέγει 1 αιρετό)

ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 683 (ψήφους)    28,31% (εκλέγει 1 αιρετό)

ΕΡΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ         153 (ψήφους)        6,34%

Αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός η επανεκλογή αιρετού από το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα, με το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, στην εποχή των μνημονίων, του «ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου». Είναι άμμος στα γρανάζια των σχεδιασμών της κυβέρνησης και του κρατικού συνδικαλισμού,  πολύ περισσότερο σήμερα, όπου τα ΠΥΣΠΕ, έχουν ήδη αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά» για να εφαρμόσουν τον κόφτη του 3ου μνημονίου στην εκπαίδευση, να στήσουν πλεονάσματα εκπαιδευτικών, να μηδενίσουν τα κενά, να εξαφανίσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών με την αναγωγή σε ώρες εκπαιδευτικών αντί για τμήματα μαθητών και τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, να αποφασίζουν τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε δύο και τρία σχολεία.

Η εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας από το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα, με το ψηφοδέλτιο της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ, αποκτά ιδιαίτερη σημασία ειδικά την εποχή όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών. Η επιχειρηματικοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης παρά τις αντίθετες δηλώσεις, δρομολογείται μέσα από την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και προωθείται από τα πορίσματα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ταυτόχρονα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, βασική απαίτηση του ΟΟΣΑ, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την ενεργοποίηση της ΑΔΙΠΔΕ.

Η επανεκλογή του αιρετού της ΔΙΕΞΟΔΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  (για 3η συνεχή διετία) αποτελεί ένα ελπιδοφόρο στιγμιότυπο από τις μάχες που δίνει η μαχόμενη εκπαίδευση για να μπλοκάρει τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, για κίνημα ικανό να νικήσει το μαύρο μέτωπο της κοινωνικής βαρβαρότητας. Οι εκπαιδευτικοί της Β΄ Αθήνας, καθώς και ολόκληρης της Αττικής έδωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τη μάχη ενάντια στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, υπερασπίστηκαν με παραστάσεις, καταλήψεις, διαμαρτυρίες τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους αλλά και και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια της επιβολής των αντιλαϊκών πολιτικών στην εκπαίδευση με κάθε τρόπο οδήγησε την κυβέρνηση σε απίστευτες μεθοδεύσεις και ενέργειες καταργώντας στην ουσία οποιαδήποτε διαδικασία και νομιμότητα. Είναι γνωστό ότι οι λειτουργικές υπεραριθμίες, οι συμπληρώσεις ωραρίου ειδικοτήτων έγιναν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄Αθήνας, γεγονός το οποίο καταγγείλαμε. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτελούσε ένα σαφές μήνυμα δηλώνοντας μας πως στην εποχή των μνημονίων, δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν μπαλάκι στα χέρια της διοίκησης που μπορεί να τους μετακινεί όποτε θέλει και για όσο θέλει. Οι κινητοποιήσεις αυτές απέδειξαν ότι το κράτος δεν μπορεί να κάνει περίπατο ούτε στην κατάργηση των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων ούτε στην αξιολόγηση, η οποία αποτελεί βασική απαίτηση των δανειστών για το επόμενο διάστημα.

Όλοι εμείς στη ΔΙΕΞΟΔΟ δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική και όχι για να τη συνδιαχειριστούμε σε αδιαφανή και στεγανοποιημένα όργανα. Οι αγώνες δίνονται στο σύλλογο διδασκόντων, στη Γενική Συνέλευση, στη διαδήλωση, στην απεργία. Τα εργασιακά δικαιώματα διασφαλίζονται μέσα από τη συλλογική δράση και διεκδίκηση.

Η παρουσία της μαχητικής ριζοσπαστικής φωνής στα υπηρεσιακά συμβούλια, θα συνεχίζει να ρίχνει φως στους σκοτεινούς διαδρόμους της εξουσίας, θα εξακολουθεί να είναι η άμμος στα γρανάζια του αντιεκπαιδευτικού μηχανισμού πειθάρχησης, χειραγώγησης και εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά. Η προσπάθεια συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου, οι μετακινήσεις, η προσπάθεια σύμπτυξης τμημάτων, η εφαρμογή της αξιολόγησης θα συνεχιστεί και θα ενταθεί από την πλευρά του ΥΠ.Π.Ε.Θ. το επόμενο διάστημα. Οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας και με όπλο τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων θα μπλοκάρουμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποίησης και επιχειρηματικοποίησης του δημόσιου σχολείου, υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Οι ανακοινώσεις του νέου υπουργού Παιδείας για δομικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είναι τίποτε άλλο παρά η παραπέρα προσπάθεια για να οδηγήσει στην ένταση των ταξικών φραγμών και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των συλλόγων μας να αποτελέσουν την αρχή νέων αγώνων.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στις ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ στην Τακτική Γ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στις 23 – 11 – 2016 (3ο & 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου). Στις εκλογές της 23ης ΝΟEMΒΡΗ για ανάδειξη νέου Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου  ζητούμε τη στήριξή σας, γιατί πιστεύουμε ότι εξακολουθούμε να υπηρετούμε αρχέγονες εκπαιδευτικές αρχές:  συλλογικότητα, συναδελφικότητα, αλληλεγγύη.

ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ

για Ταξικό Συνδικάτο στην υπηρεσία των μελών του.

ΥΓ. Η ευχαριστήρια αυτή επιστολή γράφτηκε στις 13/11/2016 επειδή περιμέναμε για λόγους δεοντολογίας την εκδίκαση της ένστασης κατά του κύρους των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας και την επανακαταμέτρηση των ψήφων μεταξύ των παρατάξεων ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και Α.Σ.Ε. (ΠΑΜΕ) που κατατέθηκε από το ΠΑΜΕ Εκπ/κών στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και εκδικάστηκε τελεσίδικα στις 11 – 11 – 2016 κατοχυρώνοντας την εκλογή του ενός από τους δύο αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας στη ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4