Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Παρατηρούμε μια αυξανόμενη επιθετικότητα φασιστικών στοιχείων σε σχολικά περιβάλλοντα:

Α)  Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου, για εκφοβισμό έγραψαν φασιστικά  σύμβολα  στο σπίτι και το σχολείο του συναδέλφου Γ. Ρ.  δάσκαλου στο 6ο Δ.Σ. Πειραιά και μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, κόλλησαν έξω από το σπίτι του την εγκύκλιο, από το 1965, του

Γ. Παπανδρέου (της Ένωσης Κέντρου), σύμφωνα με την οποία:

«….Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ……

….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Κι αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν».  (ΑΠ 1010, 11/03/1965).

Στο συγκεκριμένο σχολείο φιλοξενούνται στις σχολικές γιορτές εκπρόσωποι της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και οι επέτειοι αποκτούν βιωματικό χαρακτήρα , διδάσκοντας το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού και του ναζισμού.

Είναι φανερή η επανάληψη της γνωστής τακτικής της φασιστικής δράσης: εκφοβισμός και τρομοκρατία ώστε να παύσει κάθε ενοχλητική γι΄ αυτούς φωνή.

Δεν μπορούμε να σωπάσουμε σε αυτές τις προκλήσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε το αυτονόητο:

να διδάσκουμε στους μαθητές μας τα εγκλήματα του ναζισμού

και να υπενθυμίζουμε ότι δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα στην χώρα μας και στην Ευρώπη, νοσταλγοί αυτής της απάνθρωπης και εγκληματικής πολιτικής, θαυμαστές του ναζισμού και των κρεματορίων του  Άουσβιτς.

Οι αγώνες του λαού μας για το δίκιο και τη λευτεριά του αποτελούν πηγή έμπνευση και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς.  Ό, τι γράφτηκε με αίμα, δεν σβήνεται με βρώμικο μελάνι.

Β) Με αφορμή την παραχώρηση από το Δήμο Αθηναίων σχολικού κτηρίου τις Κυριακές για μαθήματα εκμάθησης της πακιστανικής γλώσσας σε παιδιά της πακιστανικής κοινότητας, οι φασίστες στην περιοχή με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Διαδίδουν απίστευτα ψέματα, μίλησαν για «τον ερχομό των τζιχαντιστών», «τη μετατροπή του σχολείου σε τζαμί», «την επερχόμενη επιδημία ηπατίτιδας» συκοφαντούν εκπαιδευτικούς και γονείς, απειλούν! Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμπόλεμο, να ποτίσουν τις καρδιές μικρών παιδιών με το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την Κυριακή 12/11, στις 10.00 π.μ. στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Χατζηαποστόλου και Μετοχίτη, μετρό Σεπολίων), σχολείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης»,  να καλωσορίσουν τους μικρούς μαθητές και να υψώσουν με αποφασιστικότητα τείχος προστασίας στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν το ρατσιστικό, ξενοφοβικό και φασιστικό παραλήρημα αλλά να αντιδράσουν με τόλμη και αποφασιστικότητα. Δεν βρίσκεται απέναντί μας ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου, αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές, που διευρύνουν το χάσμα της κοινωνικής ανισότητας, και  η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, που διαλύει το δημόσιο σχολείο.

Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, από οποιαδήποτε  εθνότητα  και θρησκεία, απολαμβάνουν τον  σεβασμό  και την αλληλεγγύη μας.

Γ) Σε σχολείο ευθύνης μας , μαθητής μας, μέλος του Δεκαπενταμελούς, βρήκε στο θρανίο του  απειλητικό σημείωμα για τη ζωή του. Στο κέντρο του σημειώματος υπήρχε ο αγκυλωτός σταυρός, σύμβολο του ναζισμού, καθώς και υβριστικοί χαρακτηρισμοί για τις πολιτικές του ιδέες.

Προς τιμήν του ο Σύλλογος Διδασκόντων αντέδρασε άμεσα καταδικάζοντας την προσπάθεια εκφοβισμού μαθητή για τις πολιτικές του ιδέες.  «Η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός δεν συνάδουν με το ανθρωπιστικό περιεχόμενο του σχολείου, που έχει χρέος να καταδικάζει και να απομονώνει τέτοιες νοσηρές συμπεριφορές, προστατεύοντας το αναφαίρετο δικαίωμα ζωής και ελευθερίας της έκφρασης όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις ή προκαταλήψεις.», διατρανώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, την οποία ανάρτησε και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Η Δ΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής καταδικάζει  τις προαναφερόμενες φασιστικές προκλήσεις και καλεί τους συναδέλφους να στηρίζουν από οποιοδήποτε μετερίζι, από την τάξη, τη γειτονιά τους ή μέσα από συλλογικότητες, την ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων, απομονώνοντας τις κραυγές  της μισαλλοδοξίας.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν Γραμματέας

Θανάσης Παλλαντζάς                Κώστας Γεωργουλόπουλος

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3