Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 6/10/2017

• Εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ : Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε να καταψηφίσει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ στη Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ (7/9/2017) την εισήγηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ως προς την ανάλυση – διεκδικήσεις – αιτήματα που περιέχει και ως προς το πρόγραμμα δράσης που προτείνει.

• Αιμοδοσία των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ: Το Δ.Σ. για τις  αιμοδοσίες, Τρίτη 17/10, στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης από τις  9.00 μ.μ. – 12μ.   και τη Δευτέρα 23/10, στο 1ο ΓΕΛ Συκεών από τις  9.00 μ.μ. – 12μ., αποφάσισε να εκδώσει κοινή ανακοίνωση των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ που θα καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος.

• Αναπληρωτές : Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε να προσκαλέσει τους αναπληρωτές τη Δευτέρα 16/10, στις 7.00 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης σε συνάντηση – συζήτηση για τα προβλήματα των αναπληρωτών, για την οργάνωση πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για την προώθησή τους, καθώς και για τη Συγκρότηση Επιτροπής αναπληρωτών που θα συμβάλλει μαζί με τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ για την καλύτερη δραστηριοποίηση όλων των συναδέλφων και την καλύτερη επεξεργασία – συγκεκριμενοποίηση των προβλημάτων.

• Συνάντηση για νέο Λύκειο με Ομοσπονδία Γονέων και  Ενώσεις Γονέων : Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ αποφάσισε να προσκαλέσει τις συλλογικότητες των γονέων την Τετάρτη 18/10, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ σε συνάντηση – συζήτηση για τις συνέπειες των νέων μέτρων για το Λύκειο και τις κοινές δράσεις μας για τη μη εφαρμογή τους. Η συνάντηση θα οργανωθεί με τις άλλες ΕΛΜΕ.

• Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο: Το Δ.Σ. αποφάσισε να οργανωθεί το επόμενο διάστημα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου παιδείας για το νέο λύκειο, τα καθημερινά προβλήματα των σχολείων (ολιγομελή, κενά, β΄ Ξένη γλώσσα, μείωση μαθητών στα τμήματα παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, έναρξη ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας, κ.ά.) και για την προώθηση των διεκδικήσεων και αιτημάτων του κλάδου. Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα οργανωθεί  με τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους της Π.Ε., τους γονείς και άλλες συλλογικότητες  από την εκπαίδευση.

• 6 Νοεμβρίου, ημέρα επανέναρξης  της τρίτης αξιολόγησης :  Να οργανωθεί από κοινού με τις ΕΛΜΕ, τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και άλλες συλλογικότητες συγκέντρωση για να μην περάσουν τα νέα επώδυνα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και για ανατροπή της πολιτικής τους με αγώνα διαρκείας. Για την οργάνωση της κινητοποίησης θα εκδοθεί πρόσκληση συνάντησης στις 23/10 με τις συλλογικότητες που θα συμμετέχουν.

• Εκπαίδευση και κινηματογράφος – προβολή της ταινίας «το ξυπόλυτο Τάγμα»: Προβολή τις επόμενες ημέρες της αντιφασιστικής ταινίας «το ξυπόλυτο Τάγμα» από κοινού με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μενεμένης – Αμπελοκήπων. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μενεμένης – Αμπελοκήπων  και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή και προσκαλεσμένου ομιλητή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4