Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αποφάσεις ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας: Ενημέρωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης Κ. Μακεδονίας


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτέμβριος, 2018 - 21:26 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Στη συνεδρίαση του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στις 18-09-2018, συζητήθηκαν τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Θέμα 1ο
Γνωμοδότηση για χορήγηση αδειών χωρίς αποδοχές, σχολικού έτους 2018-2019

Θέμα 2ο
Γνωμοδότηση για απαλλαγή ή μη εκπαιδευτικών από καθήκοντα Διευθυντή σχολικής μονάδας

Θέμα 3ο
Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή Σχολικών Συμβούλων της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας

Θέμα 4ο
Πρόταση απόσπασης-διάθεσης εκπαιδευτικών κλ. ΠΕ70, από Διευθύνσεις που πλεονάζουν,  σε σχολικές μονάδες του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών

Θέμα 5Ο
Εκτός ημερήσιας διάταξης: Ανάθεση της παιδαγωγικής ευθύνης σχολικών μονάδων πρώην Σχολικών Συμβούλων.

Θέμα 6ο
Εκτός ημερήσιας διάταξης: Αίτημα για αμοιβαία απόσπαση.

Θέμα 1ο: Ομόφωνα το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε να χορηγήσει σε πέντε εκπαιδευτικούς άδεια χωρίς αποδοχές, σχολικού έτους 2018-2019:

Συγκεκριμένα:
Σε δύο εκπαιδευτικούς του ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης (ένας ΠΕ70 και μία ΠΕ60).
Σε μία εκπαιδευτικό ΠΕ70 του ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης.
Σε ένα εκπαιδευτικό ΠΕ11 του ΠΥΣΠΕ Σερρών.
Σε μία εκπαιδευτικό  ΠΕ60 του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής.

Θέμα 2ο: Το ΑΠΥΣΠΕ γνωμοδότησε θετικά για την απαλλαγή από τα καθήκοντα τριών Διευθυντών σχολικών μονάδων, των ΠΥΣΠΕ Κιλκίς - Πιερίας και Πέλλας για προσωπικούς ή λόγους υγείας.

Θέμα 3ο: Το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε να γνωμοδότηση θετικά για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε τρεις  Σχολικούς Συμβούλους της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας. 

Θέμα 4ο: Το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε ομόφωνα να αποσπάσει 14 εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ70,  με οργανική θέση στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας και έως τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους (21-06-2019):

Η τοποθέτηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες θα γίνει με απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ύστερα από πρόταση του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. Με τη λήξη του διδακτικού έτους οι εκπαιδευτικοί, θα επανέλθουν στην οργανική ή θέση απόσπασής τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα για μία ακόμη φορά διατυπώσαμε τις ενστάσεις μας, γιατί ανατρέπει τις προβλεπόμενες  διαδικασίες μετακίνησης των εκπαιδευτικών με τις μεταθέσεις-αποσπάσεις και δημιουργεί αδικίες απέναντι σε άλλους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα καλύπτει με μερικό τρόπο τα πολλά κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Θέμα 5ο: Το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε να καλύψει τις κενές θέσεις (συνταξιοδοτήσεις- θάνατος-απόσπαση στο εξωτερικό) τεσσάρων σχολικών συμβούλων που προέκυψαν στην περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας, με την ανάθεση και κατανομή των σχολικών μονάδων ευθύνης τους σε σχολικούς/ες συμβούλους της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. 

Θέμα 6ο: Το ΑΠΥΣΠΕ αποφάσισε να μη συζητήσει τις αιτήσεις για αμοιβαία απόσπαση δύο εκπαιδευτικών ΠΕ70 των ΠΥΣΠΕ Αν. Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής, γιατί δεν προβλέπεται ανάλογη διαδικασία και δεν εμπίπτει το συγκεκριμένο αίτημα στις αρμοδιότητες του ΑΠΥΣΠΕ. Το αίτημα των συναδέλφων μπορεί και πρέπει να προωθηθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου στο υπουργείο Παιδείας για νομοθετική ρύθμιση. 

Αιρετός Θανάσης Αγαπητός τηλ.6976281776 [email protected]
Αναπλ. αιρετός Σμήλιος Ηλίας τηλ.6932913799 [email protected]


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα