Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ηλεία: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για νέο ΔΣ και οι θέσεις


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουάριος, 2017 - 11:44 | Στην Κατηγορία:

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Ηλεία

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 20ης Δεκεμβρίου και οι θέσεις μας για το προεδρείο

Κάνοντας μια αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών της  20ης  Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ,  χαιρετίζουμε όσους συναδέλφους  στήριξαν με την ψήφο τους την Α.Ρ.ΠΑ. Το σημαντικό ποσοστό (21,67 %) και οι δύο έδρες που έδωσε ο κλάδος στην παράταξη μας επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά τον σημαίνοντα ρόλο που καλείται αυτή να παίξει στη διαμόρφωση ενός ισχυρού, ακηδεμόνευτου και αδιαπραγμάτευτου σωματείου που θα συμβάλει άμεσα στην ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε και ΔΝΤ.

Το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαίωσε πανηγυρικά τα προηγούμενα συμπεράσματά μας. Έτσι:

Σταθεροποιείται πλέον η πτωτική τάση της Ενιαίας Αγωνιστικής Κίνησης (36,94% , 133 ψήφους , 3 έδρες) η οποία μετά από πολύ καιρό χάνει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Δ.Σ. Για άλλη μία φορά καταδικάζεται η συνύπαρξη με κυβερνητικούς συνδικαλιστές και η ασάφεια όσον αφορά την αντίδραση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και όσων οδηγούν στην φιλελευθεροποίηση  των κρατικών δομών και στη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (110 ψήφους, 30,56 % και 2 έδρες) παρουσίασε μία μικρή μείωση των δυνάμεών της καταδεικνύοντας το ατελέσφορο μιας κομματικής γραμμής που δείχνει να αρκείται στο να καυχιέται για τις προβλέψεις της, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ανατροπή τους.

Το σημαντικό ποσοστό της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (21,67 %, 78 ψήφους και 2 έδρες) αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την  ενδυνάμωση του πρωτοβάθμιου σωματείου, με ακηδεμόνευτο τρόπο και με διάθεση ριζοσπαστικής ρήξης απέναντι στα μέτρα που πάρθηκαν αλλά και σε αυτά που έρχονται.

Η ΔΑΚΕ μετά την πρόσφατη επιτυχία της στις εκλογές του Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια (138 ψήφους, 23,67 %)   κατρακύλησε στα περσινά χαμηλά ποσοστά (39 ψήφους, 10,83 %, καμία έδρα), γεγονός που καταδεικνύει ότι αποτελεί μια παράταξη που διαχειρίζεται απλά έναν κομματικό μηχανισμό που δεν ενδιαφέρεται για το σωματείο, παρά μόνο για κάποιες διοικητικές θέσεις που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πελατειακής συναλλαγής.

Μετά λοιπόν τα νέα δεδομένα ξεκαθαρίζουμε τις θέσεις μας για την συγκρότηση του νέου Δ.Σ:

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη συγκρότηση προγραμματικού προεδρείου. Δεν μας ενδιαφέρει μια απλή κατανομή θέσεων. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια συγκρότησης ενός προεδρείου με βάση ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα δεσμεύει τα μέλη του Δ.Σ στη νέα θητεία τους.

 Πρώτο βασικός πυλώνας ενός τέτοιου προγράμματος είναι η σαφής αντίθεση απέναντι στα επερχόμενα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και στα προειλημμένα μνημονιακά νομοθετήματα. Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα αιτήματα του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ όπως αυτά επικαιροποιήθηκαν και στο 17ο . Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια σε κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ και στο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό τους.

Σκληραίνουμε τη στάση μας απέναντι στο υπάρχον Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, όπου με συνεργασία ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, κάνει «πλάτες» στην κυβέρνηση με άνευρες κινηματικές πρωτοβουλίες, με συμμετοχή σε στημένους διαλόγους με το υπουργείο, με καταγγελίες κινηματικών πρωτοβουλιών κλπ.

Βασική μας αρχή είναι ότι δεν αρκούμαστε σε μια συνδικαλιστική δράση που απλά καταγγέλλει γενικά και αόριστα, χωρίς να αντιδρά δυναμικά και άμεσα στην υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών  νομοθετημάτων. Αντιδρούμε ενάντια σε όλο το αντιλαϊκό μπλοκ που έχει στρατολογηθεί για την καρατόμηση του δημόσιου σχολείου, από την Ε.Ε, το ΔΝΤ και την κυβέρνηση μέχρι και κάθε διοικητικό παράγοντα που δέχεται να αναλάβει «ελαφρά τη καρδία» το ρόλο του δήμιου της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Είμαστε παρόντες και δεν υποχωρούμε. Αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.

 

 

10-01-2017

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα