Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Οι φετινές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια γίνονται σε πολιτικό περιβάλλον όπου όλοι (εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία) είμαστε αντιμέτωποι με νέα επιδρομή σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Οι συνέπειες από την εφαρμογή των μέτρων (ασφαλιστικό, φορολογικό, δάνεια, εκποίηση δημοσίας περιουσίας και επιχειρήσεων), οι απολύσεις, η εκτίναξη της ανεργίας, η αυξανόμενη φτωχοποίηση από τη φοροεπιδρομή, η ακρίβεια, οι νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, χειροτερεύουν δραματικά την κοινωνική πραγματικότητα. Η κοινωνική λεηλασία κλιμακώνεται, οι λαϊκές κατακτήσεις θυσιάζονται στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης.

Στο χώρο της Εκπαίδευσης,  οι ραγδαίες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση με τις εντολές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ προσπαθεί να επιβάλει στο χαρακτήρα και τη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και συνολικά στην εκπαίδευση (νέο γυμνάσιο - Λύκειο κλπ), η σταδιακή και μεθοδευμένη απόσυρση του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει το αγαθό της Παιδείας, συγκροτούν το μαύρο μέτωπο επίθεσης απέναντί της. Το σχολείο χυλός, η εξελισσόμενη μετάλλαξη του εργασιακού τοπίου των εκπαιδευτικών από τη μονιμότητα στην πλήρη ελαστικοποίηση, μέσω της  διαρκούς κινητικότητας για όλους, σε συνθήκες  ενδοεκπαιδευτικού κανιβαλισμού, η κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, οι μηδενικοί διορισμοί και η αδιοριστία  χιλιάδων ανέργων αναπληρωτών, διαμορφώνουν  το  ΄΄νέο σχολείο  Φίλη΄΄.

Συνάδελφοι, και στις φετινές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις συμμετέχουμε χωρίς αυταπάτες για το ρόλο τους ως εργαλείο της κρατικής και κυβερνητικής πολιτικής. Η συμμετοχή μας στοχεύει, όπως και αποδείξαμε με τη στάση μας τόσα χρόνια, στη επιλογή μας να δημιουργούμε ρήγματα στην υλοποίηση αντεργατικών-αντιεκπαιδευτικών πολιτικών. Η συμμετοχή μας είναι στενά δεμένη και εξαρτά την αποτελεσματικότητά της, όχι από τη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά από την ύπαρξη ενός κινήματος που θα στοχεύει στην ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και ευρύτερα της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτή τη ρότα η απάντησή μας θα κρίνει το μέλλον μας. Η έκβαση της αντιπαράθεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις δικές μας επιλογές. Χρειάζεται να δοθεί κινηματική απάντηση, που θα υπερβαίνει το πλαίσιο της διαμαρτυρίας, που θα φιλοδοξεί να είναι πολιτικά επικίνδυνη και κοινωνικά αποτελεσματική, που θα στοχεύει στην υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων της ζωντανής εκπαίδευσης, που θα ανοίγει το δρόμο της ανυπακοής και θα επιβάλει στην πράξη τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Αυτό είναι το δικό μας κριτήριο, και για το επόμενο διάστημα.

Συνάδελφοι , απάντηση στην κυβερνητική λαίλαπα δεν μπορεί να δώσει :

• Η  παθητική αναμονή από τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, η λογική ένας πολιτικός φορέας-μια κυβέρνηση θα μας λύσει το πρόβλημα ενώ εμείς θα παρακολουθούμε απαθείς,  ειδικά καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει.
  • Ο κατεστημένος, κυβερνητικός, κρατικός, κομματικός συνδικαλισμός. Ο συνδικαλισμός αυτός σε όλες τις εκδοχές του, αρκείται να οργανώνει αποκλειστικά και μόνο απεργίες και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, αρνούμενος, ακόμα και να σκεφτεί καν, αγωνιστικές μορφές ρήξης, σύγκρουσης.
  • Η λογική της ηττοπάθειας, η λογική να βγάζουμε απλά πολιτικά συμπεράσματα πάνω στα κοινωνικά συντρίμμια και να αφήνουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αντίπαλο, όπως έγινε στη μάχη για το ασφαλιστικό.
  • Απάντηση δεν μπορούν να δώσουν και αυτοί που ενώ στα λόγια με ευκολία τάσσονται υπέρ του ταξικού αγωνιστικού ρεύματος στην εκπαίδευση , συμμετείχαν στην αξιολόγηση, πήραν θέση υπέρ των νέων διευθυντών εκπαίδευσης, κόντρα στη θέση των Παρεμβάσεων για αποχή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα , διατηρούν επικοινωνία και σχέση με τη διοίκηση, χρησιμοποιούν μέσα και τρόπους του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Εμείς με τις παραπάνω πρακτικές όχι μόνο δεν μπορεί να έχουμε καμία σχέση , όχι μόνο δεν μπορεί να τις αποδεχθούμε, αλλά στεκόμαστε αποφασιστικά απέναντι τους, αρνούμενοι να δεχθούμε το βέβαιο θάνατό μας συγκροτώντας μέτωπο ρήξης και ανατροπής.

Οι αιρετοί που θα επιλεγούν στο σημερινό πολιτικό περιβάλλον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να υπηρετούν τις συλλογικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, των ΔΣ των συλλόγων, να ενημερώνουν δημόσια για τη λειτουργία του ΑΠΥΣΠΕ, να υπερασπίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεσμεύει τον αιρετό της:

• Να μεταφέρει-υλοποιεί αποφάσεις των συλλόγων και των γενικών συνελεύσεών τους και να αγωνίζεται μαζί τους καλώντας τους σε μαζικές παρεμβάσεις που θα αμφισβητούν στην πράξη τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
  • Να αναδεικνύει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής πολιτικής αντιπαλεύοντας την «εύρυθμη λειτουργία» που περνάει πάνω από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Να αγωνίζεται για ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων καταγγέλλοντας και αντιπαλεύοντας  αυθαιρεσίες, ρουσφέτια, αδιαφανείς διαδικασίες. Να στηρίζει κάθε αδικηθέντα συνάδελφο.
  • Να υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
  • Να ενημερώνει δημόσια τους συναδέλφους για κάθε ενέργεια ή θέση του και τις συνεδριάσεις του ΑΠΥΣΠΕ, σπάζοντας ακόμη και το απόρρητο αν χρειαστεί.
  • Να απέχει από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να υπερασπίζεται το εκπαιδευτικό κίνημα.
  • Καμία σχέση με τη διοίκηση και το κράτος, αγώνας για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης - ΕΕ και ΔΝΤ και όποιων την εφαρμόζουν.

Υποψήφιοι για ΑΠΥΣΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ασημακοπούλου Βασιλική (Μεσσηνία)

Γεωργακάκου Ελευθερία (Μεσσηνία)

Γεωργιοπούλου Κωνσταντίνα (Αργολίδα)

Ζαφειροπούλου Βασιλεία (Μεσσηνία)

Κατσιώλη Αγγελική (Μεσσηνία)

Κολωνιώτου Αναστασία(Αργολίδα)

Κορατζόπουλος Γιάννης (Μεσσηνία)

Κρόμπα Νικολέττα (Μεσσηνία)

Κόκκινου Μαρία (Αργολίδα)

Λαδά Χρηστίνα (Μεσσηνία)

Μαλλικούρτη Ελένη (Μεσσηνία)

Μπατσάκη Νεκταρία (Λακωνία)

Παπαδοπούλου Ελισάβετ (Λακωνία)

Παπαχρόνης Δημήτριος (Αρκαδία)

Σενή Βασιλική (Κορινθία)

Στασινόπουλος Δημήτριος (Μεσσηνία)

Τσολακίδης Ηλίας (Κορινθία)

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4