Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Άμεση λύση των προβλημάτων των ΕΠΑΛ


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτέμβριος, 2017 - 09:08 | Στην Κατηγορία:

Ζ ΕΛΜΕ Αθήνας

Το Δ.Σ. της Ζ΄ ΕΛΜΕ αφού ενημερώθηκε, συζήτησε τα προβλήματα που απασχολούν τα ΕΠΑΛ της περιοχής μας. Μετά τη λήξη των ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ στις 11 Σεπτεμβρίου παραμένουν τα παρακάτω ολιγομελή τμήματα:

4 τμήματα (Γ΄ τάξης) στο ΕΠΑΛ Καισαριανής, 3 τμήματα (Γ΄ τάξης) στο ΕΠΑΛ Υμηττού και 5 τμήματα ( 4 Γ΄ τάξης και 1 Β΄) στο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης. Ένα από αυτά, Γ΄ βοηθών οδοντοτεχνίτη, είναι το μοναδικό σε λειτουργία στην Αθήνα, ενώ αντίστοιχο τμήμα της Γ΄ Κομμωτικής λειτουργεί μόνο στο Μεταξουργείο. Πέντε άλλα τμήματα υπολείπονται ένα μαθητή (έχουν γραφτεί από 9 μαθητές). Στο τμήμα Γ΄ Γεωπονίας φοιτούν 2 παιδιά που προέρχονται από Ειδικό Γυμνάσιο και τυχόν μετακίνησή τους σε άλλο σχολείο θα επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τους υπόβαθρο.

Αν και τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί ή έλλειψη βιβλίων Νέων Ελληνικών Γ΄ΕΠΑΛ (Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα).

Οξυμένο είναι το πρόβλημα των μαθητών που επανεγγράφηκαν στη Γ΄ τάξη, επειδή κατά το σχ. έτος 2016-2017 απορρίφθηκαν λόγω απουσιών. Τα ειδικά τμήματα ειδικοτήτων, που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα ΕΠΑΛ του Λεκανοπεδίου, είναι σε μακρινές αποστάσεις, καθιστώντας σχεδόν ανέφικτη την παρακολούθησή τους από τους μαθητές (π.χ. οι μαθητές της ειδικότητας Η/Υ του ΕΠΑΛ Υμηττού πρέπει να μετακινηθούν στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας.

Το Δ.Σ. της Ζ΄ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή του απαιτεί:

-  Να μην κλείσει κανένα τμήμα ειδικοτήτων που επιλέγουν οι μαθητές στα ΕΠΑΛ, να γίνει μείωση του ανώτατου ορίου των μαθητών και έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

-  Να δημιουργηθούν περισσότερα ειδικά τμήματα ειδικοτήτων Γ΄ τάξης για τους μαθητές που έχουν επανεγγραφεί, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των μαθητών σε αυτά.

-  Να αποσταλούν άμεσα τα βιβλία Γ΄ των Νέων Ελληνικών σε έλα τα ΕΠΑΛ.

                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                          Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρρέ Γιώτα                                                                                                Κυριακού Κλαίρη 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα