Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Τα ψηφοδέλτια στις 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος, 2017 - 21:10 | Στην Κατηγορία:

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Στις 13/12 πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες στις 5 ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης για την εκλογή νέων Διοικητικών Συμβουλίων. Πάρε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Η συμμετοχή σου είναι απαραίτητη. Η γνώμη σου για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση της ΕΛΜΕ σου είναι αναγκαία και πολύτιμη. 

Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση.

Ειδικά τώρα που μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, έχουμε όλοι ευθύνη να περιφρουρήσουμε το δικαίωμα στην απεργία και τα σωματεία μας. Για να μην τολμήσει η  κυβέρνηση να αγγίξει το δικαίωμα στην απεργία και τα συνδικάτα, απαντάμε με Πανεργατική Απεργία στις  14 Δεκεμβρίου, παίρνοντας από τώρα σχετικές αποφάσεις από όλα τα σωματεία και μέτρα για την επιτυχία της!

Με τη συμμετοχή σου στον αγώνα και την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιο της 

Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Καταδίκασε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να «κλείσει» την 3η αξιολόγηση. Κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης σημαίνει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, ένα ακόμα μνημόνιο που θα προστεθεί στα προηγούμενα και που θα κάνει τη ζωή των εργαζομένων ακόμα χειρότερη. Σημαίνει τζάμπα και ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο, νέος αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός, περικοπές επιδομάτων, νέο μαχαίρι σε 600.000 συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου, γενίκευση της ελαστικής εργασίας και των πλειστηριασμών στις λαϊκές κατοικίες.

Δώσε απάντηση στην κυβερνητική απάτη για την «κανονικότητα» στα σχολεία. «Κανονικότητα» στα σχολεία σημαίνει: τσακισμένα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολυπληθή τμήματα, συνεχής μετακίνηση ή και έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ΕΠΑΛ και κατευθύνσεων ΓΕΛ, κατάργηση της ενισχυτικής και της ΠΔΣ.

Δυνάμωσε τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς μας και το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Για να έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμοι και συμβασιούχοι-αναπληρωτές συνάδελφοι. Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά. Όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι στη δομή που έχουν ανάγκη. Για να μη δίνεται ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου. 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Απαιτεί να έχουμε ένα σωματείο που:

Θα είναι κοντά στο κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.

Θα αντιπαλεύει τα παραμύθια της κυβέρνησης περί “δίκαιης ανάπτυξης” και ταυτόχρονα θα διεκδικεί έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού.

Θα στέκεται απέναντι στους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων για τις αλλαγές στο δημόσιο, που έρχονται να υπηρετήσουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, την παράδοση ολόκληρων τομέων κι υπηρεσιών στους ιδιώτες. 

Θα στέκεται απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για το σχολείο, την προώθηση των περικοπών και την «εξοικονόμηση» δαπανών, τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου (βλ. «νέες δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου», αυτονομία - κατηγοριοποίηση σχολείου κ.ά.). Απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης που θέλουν να χτίσουν ένα ακόμα πιο σκληρό, ταξικό και ανταγωνιστικό σχολείο, να περικόψουν τα όποια στοιχεία γενικής Παιδείας έχουν απομείνει.

Θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους. Δε θα γίνεται ασανσέρ για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για λογαριασμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όπως χρόνια τώρα έκαναν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνδικάτα ταξικά και όχι κυβερνητικά!

Θα συντονίζεται και θα αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, γιατί το ζήτημα της παιδείας είναι ζήτημα όλου του λαού και όχι μόνο των εκπαιδευτικών.

Ένα τέτοιο σωματείο, συνδικάτο θέλουμε και αυτό θεωρούμε ότι είναι το βασικό κριτήριο ψήφου.

Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Οι εργαζόμενοι δε δοκίμασαν ακόμα τη δύναμη τους!

Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι!

Οι αγώνες των εργαζομένων όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, να γίνει δύναμη ανατροπής της κυριαρχίας των εκμεταλλευτών μας, των επιχειρηματικών ομίλων. 

Η αντίσταση της πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων ενάντια στην αντιδραστική κρατική αξιολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενάντια στην τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς που γιγαντώθηκαν με την ψήφιση της τιμωρητικής τροπολογίας Γεροβασίλη από την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. είναι παρακαταθήκη. Παίρνουμε τώρα μαζικά αποφάσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων για «αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης».

Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες!

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Π.Α.ΜΕ, δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Το χτύπημα που επιχειρεί η κυβέρνηση στην απεργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση, στη λειτουργία των σωματείων δείχνει ότι μας φοβούνται. Η άδικη και ταξική πολιτική τους θα γεννήσει νέους αγώνες. Αυτό το ξέρουν και γι' αυτό τρέμουν και παίρνουν τα μέτρα τους. Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 

Τώρα είναι ώρα να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!

Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΟΛΜΕ (που εκφράζονται και μέσα από το κοινό προεδρείο παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ - ΠΑΣΚ) δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Κινείται στο αστερισμό των διαλόγων και των προτάσεων προς την κυβέρνηση. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο. Στηρίζει τη βασική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και της ΝΔ πως δήθεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης. Πως η ανταγωνιστικότητα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να συνδυαστεί με κατακτήσεις υπέρ του λαού παγιδεύοντας τον Κλάδο με προτάσεις π.χ. για "μια καλή – μη τιμωρητική αξιολόγηση". 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα. 

- Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα. 

- Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας, απαλλαγμένο από το βραχνά παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

- Έχουμε ευθύνη ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς να ορθώσουμε το ανάστημα μας. Να μη γίνουμε δούλοι και σκυφτοί που θα προετοιμάζουν μια νέα γενιά χωρίς δικαιώματα.

14 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Συγκέντρωση 10:30 πμ  Άγαλμα Βενιζέλου

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα Ψηφοδέλτια

Υποψήφιοι για ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ 2017-18

1.Δάσιου Δέσποινα
2.Καλλιοντζή Ελένη
3.Κοτσαβαϊδου Σόνια
4.Κουσουρνάς Γιώργος
5.Κουφός Γιώργος
6. Λυτριάνη Κατερίνα
7. Μαντόπουλος Δημήτρης
8. Μαστροκώστας Τάσος
9.Μενελαϊδου Μαρία
10.Μιμιλίδου Εύα
11.Παγουλάτος Στέλιος
12.Παπαγιάννη Μαρία
13.Παπαδοπούλου  Άρτεμη
14.Πατουχέας  Δημήτρης
15.Παυλίδου Δήμητρα
16.Πεντερίδης Θόδωρος
17.Σαλβαρά Χαρά
18.Σωτηρόπουλος Γιάννης
19.Τραγάκη Δήμητρα
20.Τσιλώνης Γιώργος
21.Χαριζάνου Μιχάλης
22.Χουτουρίδου Κλαούντια 

Υποψήφιοι για Ε.Ε. 

1.Πίπιλας Μπάμπης 

Β ΕΛΜΕ

Καμπουρλάζου Ολυμπία 
Καρκατζούνης Φάνης 
Κλιάφας Βασίλης 
Κρομμύδας Βαγγέλης  
Κυριακίδου Ειρήνη 
Κυριακίδου Σοφία 
Μότσιου Μαρία
Ντιντή  Λεμονιά 
Παναγιώτου Παναγιώτης 
Παπαδοπούλου Μπετίνα
Σδούκος Ευάγγελος 
Σερμπίνη Τζένη 
Τακαντζά Ελένη
Τζάφου Αιμιλία
Τριανταφυλλίδου Ιωάννα  

Γ ΕΛΜΕ

ΑΓΤΖΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                         ΠΕ04        23ο ΓΕ.Λ.  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

ΓΙΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                             ΠΕ03        2ο  ΓΕ. Λ. –  ΠΟΛΙΧΝΗΣ 

ΔΑΣΙΟΥ ΚΙΚΗ                                                    ΠΕ03        3ο ΓΕ.Λ.  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                        ΠΕ11     ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ  ΠΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ 

ΚΥΡΗΚΟΥ ΝΤΙΝΑ                                              ΠΕ02       2ο  ΓΕ.Λ. ΣΥΚΕΩΝ 

ΚΟΤΣΑΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                                         ΠΕ04       4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 

ΛΑΖΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                                                 ΠΕ04        1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ 

ΛΥΜΠΟΥΔΗΣ ΧΡΟΝΗΣ                                   ΠΕ19         ΕΠΑΛ  ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

 ΜΗΤΣΕΛΗ ΟΛΓΑ                                               ΠΕ08       ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ Γ/ΣΙΟ  ΠΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ 

ΝΤΑΝΑΣΗ  ΕΦΗ                                                  ΠΕ13         2ο  ΓΕ.Λ. ΣΥΚΕΩΝ 

ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ ΤΑΣΟΣ                                         ΤΕ126        2ο  ΓΕ.Λ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ                                         ΠΕ01         1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 

ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ  ΠΕ19          5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

ΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ   ΠΕ11         1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΚΕΩΝ 

ΣΑΡΑΚΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   ΠΕ11          23ο ΓΕ.Λ.  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

ΤΣΩΛΗ ΜΟΡΦΩ   ΠΕ06          4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

Δ ΕΛΜΕ

ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΙΩΑΝΝΑ    (ΓΙΑΝΝΑ)                                                   
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥΚΑΙΤΗ                                                  
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΠΩ                                  
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                 
ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΑΝΝΑ                                                          
ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΚΟΦΙΝΑ ΧΡΥΣΑ                                                              
ΚΟΥΤΣΟΥΠΑ ΤΟΥΛΑ                                                       
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                              
ΡΟΓΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ                                                           
ΡΟΔΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ                                   
ΡΟΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ)       
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ                                                   
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                                         
ΤΣΙΡΩΝΑ ΕΙΡΗΝΗ                          

Ε ΕΛΜΕ

Αθανασιάδου Αναστασία του Ιορδάνη
Αναγνώστου Γιώργος του Θωμά      
Γαλαζούδης Νικόλαος του Μιχαήλ
Γκαβοπούλου Αθηνά του Σπύρου
Γρεβενάρης Χρήστος του Δημητρίου
Δεμερτζόγλου Δέσποινα του Επαμεινώνδα
Θεοχαρίδου Κατερίνα του Θεοχάρη
Ιορδανίδης Γιώργος του Νικολάου
Ιωαννίδης Ραφαήλ του Θεοδώρου
Καλομοίρη Μέλπω του Ιωάννη
Καναράς Θανάσης του Χρήστου
Καρακάση Μαρία του Στεργίου  
Καρατάκη Σοφία του Δημητρίου
Κούρος Νίκος του Αθανασίου
Λιβιτσάνος Γιάννης του Γεωργίου
Μαστρακούλης Δημήτρης του Αρτεμίου
Μυλωνά Μορφούλα του Αλέκου
Νοτάκης Γιάννης του Αναστασίου 
Νούσια Μαίρη του Αθανασίου
Παπαστεργίου Σωκράτης του Κωνσταντίνου 
Παπούλιας Θωμάς του Κωνσταντίνου
Παυλίδου Λαμπρινή του Φώτη
Πολυκάρπου Σίσσυ του Εμμανουήλ 
Ρόζος Χρήστος του Θεοδώρου
Τασιούδης Γιώργος του Εμμανουήλ  
Τσιούτσια Μάγδα του Χρυσοστόμου
Τσουβής Δημήτρης του Ιωάννη  
Τσουγκράνη Βερονίκη του Χρήστου 
Φίνος Σπύρος του Δημητρίου
Φουρλάτου Σοφία του Ευαγγέλου
Χαλκίδης Νάσος του Ιωάννη
Χαραλάμπους Δημήτρης του Ονουφρίου
Χατζηαναστασίου Δώρα του Αναστασίου
Χατζηβαρίτη Φρίντα του Νικολάου 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΕ 

Αναγνώστου Κώστας του Αθανασίου 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα