Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Παράλληλη στήριξη- Αντι για ειδική αγωγή ανάθεση σε εκπαιδευτικούς για να καλύψουν το διδακτικό ωράριο


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 10:07 | Στην Κατηγορία:

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ της 16/03/2017

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι

Στις 16/03 συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα: επικυρώσεις πράξεων της Διευθύντριας, αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας σε μόνιμους και αναπληρωτές, αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων μόνιμων και αναπληρωτών, ενστάσεις και αιτήσεις συναδέλφων, άδειες άσκησης έργου σε συναδέλφους, και το «κερασάκι στην τούρτα», συμπληρώσεις ωραρίου εκπαιδευτικών  σε Παράλληλη Στήριξη. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, θέσαμε δύο θέματα που κατά τη γνώμη μας έπρεπε να συζητηθούν προ ημερησίας διατάξεως. Το πρώτο αφορούσε στη μοριοδότηση των σχολείων της Ανατολικής Αττικής και το δεύτερο στις επιθέσεις και στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών σε σχολεία της περιοχής μας (επίθεση στο Δ. Σχ. Σταμάτας και απειλές  σε εκπαιδευτικούς και Διεύθυνση του 22ου  Δ. Σχ. Αχαρνών.)

Για το πρώτο θέμα  δεσμεύτηκε η  Διευθύντρια και πρόεδρος του Συμβουλίου ότι θα φέρει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση για συζήτηση και οριστική πρόταση .

Για τις επιθέσεις και την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών εκφράστηκε η «συμπάθεια» προς τους εκπαιδευτικούς και έγινε υπόδειξη στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αναλάβουν πρωτοβουλίες .

Δεσμεύτηκε δε ότι η Διεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλία για την διοργάνωση ημερίδας για τις επιθέσεις που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και για την ψυχοσωματική βία που ασκείται σε βάρος τους κυρίως από γονείς.

 

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και η συμπλήρωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών  στην Παράλληλη Στήριξη για μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Έχουμε δηλώσει, σε προηγούμενα Συμβούλια, ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε  την ανάθεση δύο ή τριών μαθητών σε ένα εκπαιδευτικό, και πολύ περισσότερο , δεν μπορούμε να δεχτούμε την ανάθεση της συγκεκριμένης και ειδικής βοήθειας, που πρέπει να έχουν αυτοί οι μαθητές μας , σε 2 , 3, 4, ή και πέντε εκπαιδευτικούς για να καλύψουν το ωράριό τους!!!

Κατά τη συζήτηση της πρότασης διαπιστώθηκε ότι, σε σχολείο της Α΄ Αν. Αττικής,   η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, με την σύμφωνη γνώμη και πρόταση προς το ΠΥΣΠΕ του Σχολικού συμβούλου, η παράλληλη στήριξη σε μαθητή του σχολείου αναθέτονταν  σε 4 συναδέλφους ειδικοτήτων. (Γυμναστές,  Γαλλικών ) .

Η ανάθεση της παράλληλης στήριξης των μαθητών σε εκπαιδευτικούς Π.Ε.70,  αφού δεν έχουν ειδίκευση στην ειδική αγωγή, φαντάζει πλημμέλημα μπροστά στο έγκλημα που επιχειρούν, αναθέτοντας την ειδική βοήθεια, που έχουν ανάγκη οι μαθητές αυτοί, σε εκπαιδευτικούς με μοναδικό τυπικό και ουσιαστικό προσόν το γεγονός ότι έχουν πλεόνασμα ωρών που δεν μπορούν να το διαθέσουν για ενισχυτική διδασκαλία, γιατί  αυτό μπορούσαν να το κάνουν μέχρι τις 30/09/2016  όταν στα περισσότερα σχολεία της περιοχής μας υπήρχαν πάρα πολλά κενά κυρίως ειδικοτήτων . 

Αυτό που ιδιαίτερα μας ανησυχεί είναι η γνώμη  και η θέση των σχολικών συμβούλων που κάθε άλλο παρά επιστημονική και παιδαγωγική είναι. Καταγγέλλουμε και τη στάση της Διοίκησης που περίμενε να πάρει την έγκριση  από το Υπουργείο για να πάρει απόφαση.

Έτσι δεν έκαναν δεκτή την ανάθεση στο συγκεκριμένο σχολείο, τοποθέτησαν όμως στα υπόλοιπα σχολεία εκπαιδευτικούς Π.Ε.70, για να συμπληρώσουν ωράριο ΣΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ  ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ . 

Συναδέλφισσες  – Συνάδελφοι

Ένας μόνο δρόμος μας μένει για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που θα σαρώσει όσα δικαιώματα έχουν μείνει είτε σε μας είτε στους μαθητές μας.

Αγώνας μέσα από τα σωματεία μας για την ανατροπή  των πολιτικών που γεννούν περικοπές στη μόρφωση στα δικαιώματα στο μέλλον και τη ζωή των παιδιών μας .

   

Οι Αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής Εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ

 

 Δημήτρης Τρίμπος                 Τακτικό μέλος        

 Παναγιώτης Ευαγγέλου Αναπληρωματικό μέλος

                                                                                                           16  Μαρτίου 2017


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

ΑΣΕ: Εκκωφαντική σιωπή απέναντι στο αποτρόπαιο έγκλημα του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό λαό!

Σχόλιο των αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Απέχουμε από την εκλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης για τις ΔΥΕΠ, των αιρετών στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Δήλωση των αιρετών στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΑΣΕ: Ολοι στην πανδημοσιουπαλληλική στάση εργασίας 11/5

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικός έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια του μαθήματος

ΑΣΕ στη Β ΕΛΜΕ Αθήνας: Μέτρα για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία ΤΩΡΑ!