το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστική Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική η στάση των ΣΥΝΕΚ


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιούνιος, 2017 - 00:25 | Στην Κατηγορία:

Αγωνιστική Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Αγωνιστική Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας

Ανακοίνωση – καταγγελία

Απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική η στάση των ΣΥΝΕΚ

Συνάδελφοι,
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση και δίχως να ενημερώσουν τα μέλη του ΔΣ, ως όφειλαν, η αιρετός εκπρόσωπος με τις ΣΥΝΕΚ καθώς και η πρόεδρος του σωματείου μας, που υπογράφει ως “αναπληρωματικό αιρετό μέλος” προέβησαν σε μια κατάφορα αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική πράξη που δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά της ΕΛΜΕ.
Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενοι την ηλεκτρονική επικοινωνία της ΕΛΜΕ (e-mail & λίστα ενημέρωσης) απέστειλαν ένα παραταξιακό κείμενό τους το οποίο επιχείρησαν να το επενδύσουν με τον μανδύα του “ενημερωτικού σημειώματος”! Πίσω από τη μια αράδα που αφιέρωσαν για να ενημερώσουν για τη στάση που πρόκειται να κρατήσουν στις επικείμενες συνεδριάσεις του “διευρυμένου συμβούλιου επιλογής στελεχών”, το υπόλοιπο κείμενο αποτελεί μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού, αντισυνδικαλιστικής συμπεριφοράς και ανοιχτής υπόσκαψης της κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ!
Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ υπονομεύουν ανοιχτά την προκηρυγμένη απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και την οποία η ΕΛΜΕ μας με ισχυρή πλειοψηφία έχει στηρίξει. Αντ’ αυτού οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζονται ως “διαμαρτυρόμενοι” διότι τους “απαγορεύεται” - όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “το δικαίωμα να είναι η φωνή του κλάδου”. Η διατύπωση αυτή συνιστά μια κατάφωρα αντιδημοκρατική μεθόδευση, αφού αμφισβητεί ευθέως την έκφραση της πλειοψηφίας.
Ο κυβερνητισμός τους δεν έχει τελειωμό! Οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ εξακολουθούν αμετανόητα να σπέρνουν νέες αυταπάτες στον κλάδο μας. Η ανακοίνωσή τους αποδεικνύει ότι οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ είναι το μακρύ χέρι και η φωνή της Διοίκησης της Δ’ Αθήνας. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να καλούν “τα διορισμένα μέλη του συμβουλίου να ακολουθήσουν τη γνωμοδότηση των συναδέλφων”, υπαγορεύοντας δηλαδή στη Διοίκηση πως θα πρέπει να βαθμολογήσει! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο ρόλο των αιρετών του κλάδου είναι να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης. Αποδεικνύεται όμως ότι οι ΣΥΝΕΚ έχουν – εδώ και καιρό – επιλέξει το δρόμο της συνειδητής συνδιαλλαγής, της συναίνεσης και της ευθυγράμμισης τόσο με την πολιτική της Διοίκησης στη Δ’ Αθήνας όσο και με την κυβερνητική πολιτική.
Αν πραγματικά υπηρετούσαν τα συμφέροντα του κλάδου και συντάσσονταν με τις αποφάσεις και τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ όφειλαν στοιχειωδώς να τις σεβαστούν και να καλέσουν όλα τα μέλη του διευρυμένου συμβουλίου, ανεξάρτητα από τη θέση τους, να απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης και να συνταχτούν στην πλευρά του μαχόμενου εκπαιδευτικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Πολύ περισσότερο η πρόεδρος της ΕΛΜΕ – που υποδύεται το αναπληρωματικό αιρετό μέλος – όφειλε να υπερασπίσει την απεργία – αποχή. Αντ’ αυτού οι εκπρόσωποι των ΣΥΝΕΚ επιλέγουν το δρόμο της υπονόμευσης της κινητοποίησης, της υπόσκαψής της με κάθε τρόπο. Επιλέγουν την ανοιχτή απεργοσπασία!
Συνάδελφοι,
Ως Αγωνιστική Παρέμβαση καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική στάση των εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ.  Η πολιτική πρακτική τους ξεπέρασε κάθε όριο και προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του σωματείου μας.
Απαιτούμε από τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ άμεσα να ανακαλέσουν την ανακοίνωση που απέστειλαν και να απολογηθούν δημόσια για το αντιδημοκρατικό τους ολίσθημα. Τέτοιες πρακτικές δεν περιποιούν τιμή στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Για την Αγωνιστική Παρέμβαση , τα εκλεγμένα στο ΔΣ μέλη:
Ευμορφία  Τίνα  -   Λιβανός  Βασίλης
Άλιμος, 19 Ιούνη 2017


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αγωνιστική Παρέμβαση Ηρακλείου: Μερικά ερωτήματα που ξέχασε… να απαντήσει η Εκπαιδευτική Προοπτική

Για την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου: Νίκος Γαλάνης & Ζαμπία Παπαδάκη

Απάντηση Εκπαιδευτικής Προοπτικής στην καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης

Συνάδελφοι αισθανόμαστε την υποχρέωση μετά και το συκοφαντικό κείμενο της Αγωνιστικής Παρέμβασης (Αρετή Σπαχή) να διασαφηνίσουμε τα παρακάτω γεγονότα.

1)  Η παράταξη της Εκπαιδευτικής Προοπτικής και ειδικά ο πρόεδρος του ΔΣ και μέλος της, είχε ενεργό ρόλο στην διοργάνωση του κοινού ΔΣ με τον σύλλογο των Δασκάλων και την από κοινού διοργάνωση κινητοποιήσεων. Κι αυτό γιατί  πάγια θέση μας ήταν και είναι η από κοινού δράση και συμπόρευση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα φλέγοντα θέματα που μας αφορούν.